Farkut vaihtuu kollareihin ja 9 muuta merkkiä, joista tunnistaa paatuneen vanhemman

1

Paatunut vanhempi. Titteli jota voi kantaa häpeillen tai rinta rottingilla. Termin paatunut sanakirjamerkitys viittaa yleisimmin rikolliseen, jolla ei ole halua katumukseen. Paatunut vanhempi on puolestaan lakannut yrittämästä paluuta säädylliseen aikaan ilman lapsia. Näistä kymmenestä merkistä tunnistat paatuneen vanhemman.

10) Kenkäsuojat. Tämä on vähän väsynyt klassikko, mutta kerrotaan silti. Onhan se hauskaa huomata päiväkodin portilla vanhempi, joka ei ole hoksannut vilkaista jalkoihinsa, vaan viilettää ihmisten ilmoille uimahalleista tutut siniset kenkäsuojat jaloissaan.

9) Sairaskertomus paidalla. Paatuneen vanhemman vaatteilta ei voi lukea hänen päivän ruokalistaansa vaan lasten kolmen edellisen päivän sairaskertomuksen. Jos se on keltaista, se on todennäköisesti räkää. Valkoinen on puklua.

8) Jutustelu tyhjälle takapenkille. Kun paatunut vanhempi ajaa ajatuksissaan auton yksin parkkiin, vanhasta tottumuksesta hän avaa takaoven ja huikkaa tyhjälle takapenkille, että “äkkiä ulos”.

7) Ostoskärryjen hyssyttely. Ollessaan yksin kauppareissulla paatunut vanhempi heijaa ostoskärryjä. Eihän sitä tiedä, vaikka ruisleipäpussi alkaisi yhtäkkiä märistä, jos sitä ei pidä liikkeessä.

6) Sen ja sen isä tai äiti. Paatunut vanhempi ei ole edes yrittänyt opetella päiväkodin joka päivä näkemiensä aikuisten nimiä. Tuo on Jani-Petterin isä, tuo Henriikka-Hilman äiti!

5) Parempiin suihin. “Yäk en syö”, lapsi sanoo ja tuo sen erikoisen makuisen karamellin suustaan vanhemman käteen. Jos kukaan ei näe, ja vaikka näkeekin, paatunut vanhempi siirtää herkun omaan suuhunsa ja pyyhkäisee limaisen käden housuunsa.

4) Kätevämmät kollarit. Housuista puheen ollen. Se tapahtuu salakavalasti. Ensimmäisellä kerralla lähikaupassa, pimeällä ja kuusi minuuttia ennen sulkemisaikaa. Ja heti kohta kaikkialla. Paatunut vanhempi esiintyy julkisessa tilassa kollarit, verkkarit tai tuulihousut jalassa. On kätevää ja mukavaa!

3) Pikakahvit. Kun paatuneelle vanhemmalle aukeaa kahvihetki, jonka voi viettää ilman lapsia, hän mittaa porot mokkamasteriin 25 sekunnissa ja ryystää kahvin seisaallaan 16 sekunnissa. Onko ihmisillä joku toinen tapa juoda sumppia?

2) Hahmot muistissa. Etenkin pienten lasten paatunut vanhempi kykenee muistamaan enemmän Lego Ninjago -hahmoja tai Frozen-hahmoja kuin kertoja, kun on kuluvan vuoden aikana saanut yhtäjaksoisesti enemmän kuin kuusia tuntia unta palloon.

1) Julkinen käymäläkeikka. Viimeisimpänä ja vähiten vähäisimpänä. Kunnolla paatunut vanhempi on vähintään kerran noussut työpaikalla tuolilta, ja ilmoittanut polleana läsnäolijoille, että isä/äiti menee nyt käymään pissalla.

JAA

1 KOMMENTTI

  1. Hauska kirjoitus. 🙂