Terveisiä Floridasta!

0

Vuoden vuorotteluvapaa alkaa olla lopuillaan. Lähdimme pariksi viimeiseksi kuukaudeksi pois kotipuolesta kauas toiselle puolelle maailmaa. Täällä on nyt sitten pari päivää pällistelty maailman menoa.

Joskus on sanottu, että kaukaa näkee paremmin lähelle. En tiedä, miten hyvin se pitää paikkansa. Maanantain valtuustokokous jäi käymättä. Kokouksen kulku on kyllä tullut tietoon. Joistakin asioista on voinut päätellä, että kunnallisvaalit ovat tulossa.

Täällä U.S.A:ssa ovat olleet vähän merkittävämmät vaalit. Sen on myös huomannut, että täällä ovat vaalit nyt takana. Erityisesti olen pannut merkille, miten tosiaan täältä päin katsottuna on näkökulma aivan toinen. Tuleva presidentti Trump ei olekaan kaikille kauhistuttava henkilö.

Toisen suurvallan sekaantuminen omiin vaaleihin sitävastoin on iso juttu. Monenlaista manipulointia harrastetaan kuitenkin joka puolella. Eräs edesmenneen presidentin viisas ajatus on palautunut mieleen. Ystäviä kannattaa olla lähellä, mutta vihollisia vieläkin lähempänä. Suomi on pieni maa, jonka kannattaa olla ystävällisissä väleissä kaikkien kanssa. Erityisesti itäisen naapurin, jonka kanssa on yhteistä maarajaa 1300 kilometriä.

JAA