”Politiikka ei kiinnosta”

0

Viime päivinä on paljon uutisoitu, ettei tulevat kuntavaalit kiinnosta ihmisiä. Pelkona on, että äänestysinto jää 50 prosenttiin tai jopa sen alle.
Syitä äänestysinnottomuuteen on arvailtu ja tehty kyselytutkimuksia. Kiinnostamattomuus ei ole varmasti yksiselitteinen juttu. Mikäli asiat ovat huonolla tolalla, se aktivoi luonnostaan ihmisiä. Jos politiikkoihin ei lueteta, sekin vie intoa. Luottamuksen menettämiseen vaikuttaa tietysti, jos päätökset ovat olleet omaa ajatusmaailmaa vastaan. Luottamusta ei ole varmasti lisännyt turhanaikainen väittely valtuustosalissa.
Toisekseen ihmiset eivät välttämättä tiedä, mistä valtuustossa päätetään. Näyttää siltä, ettei se ole välttämättä selvillä kaikilla ehdokkaillakaan. Olen lueskellut Kalevasta ehdokkaiden kirjoituksia ja miettinyt onko se aina ehdokkaillakaan tiedossa, mistä valtuustoissa päätetään.
Valtuustosaleissa ei päätetä eutanasiasta. Sen sijaan siellä päätetään kuntalaisia koskevista jokapäiväisistä asioista. Niistä, jotka liittyvät lasten kouluihin, ympäristöön, tiestöihin, rakentamiseen ja yleensäkin asumiseen liittyviin kysymyksiin. Vielä parin vuoden ajan päätetään sosiaali- ja terveyspalveluita koskeviin asioihin valtuustoissa otetaan kantaa.
Monellakaan ei ole vielä ehdokasta tiedossa. Sen vuoksi kannattaa nyt olla aktiivinen ottaa selvää ehdokkaasta, jota voisi äänestää.

JAA