KALOTIN TÄRKEIN VIRKA

6

Tänään valitaan Ouluun uusi kaupunginjohtaja. Kaupunginjohtajalle hakuilmoituksessa asetettiin melkoisia tavoitteita. Sellaiset omaavia hakijoita ilmestyi lyhyestä hakuajasta huolimatta. Kaupunginjohtajan virka on ollut aidosti auki, eikä sitä oltu pedattu kenellekään.

Neljästä hakijasta ratkaisu tullaan tekemään. Tulipa valituksi heistä kuka tahansa, hänen kanssaan tullaan varmasti toimeen.

Virka on oikeasti merkittävä. Kaupunginjohtaja antaa Oululle kasvot. Hänen on tultava kaikkien poliittisten ryhmien kanssa toimeen. Toivon valittavan kaupunginjohtajan omaavan kykyä, joka osaisi toimia yhdistäjänä. Hänellä on oltava aitoa intoa kehittää kalotin merkittävintä kaupunkia. Uuden kaupunginjohtajan olisi nähtävä monimuotoinen Oulu rikkautena, jossa olisi kaikkien hyvä asua ja kaikkialla palvelut riittävästi tavoitettavissa. 

JAA

6 KOMMENTTIA

  1. Onkohan Murmanskin alueen johtaja samaa mieltä tuosta ”Kalotin tärkeimmästä virasta”?

  2. Tavalliselle oululaiselle tallaajalle kaupunginjohtaja on aika näkymätön persoona. tapasin pennasen kerran lentokoneessa, ja kun oltiin poistumassa antoi käyntikortinsa. vasta kotona huomasin että oli oulun kaupunginjohtaja. no, ehkä omaa tietämättömyyttä. jatkossa kansalainen toivois että uusi kaupunginjohtaja tulis ulos kammiostaa jotenkin oululaisten keskuuteen. eri kanavia varmasti löytyy miten jakaa tietoa meneillään olevista hankkeista, oulun suunnasta jne.

  3. Kun oikein katsoo Oulun vaakunaa, niin siinähän näkyy kasvot. Kaupunginjohtaja on vain kaupunginjohtaja ja toimii siinä osin sätkynukkena. On hänellä tietysti oikeaakin tekemistä mutta en minä siinä näe nyt kovinkaan suurta vaikuttajaa saati hallitsijaa. Toivoisin sellaista ihmistä, jolle uudistus ei olisi itsearvo ja remonttiryhmä ratkaisu hankaliin ongelmiin.

  4. Tämä hakijajoukko saatiin nimenomaan lyhyen hakuajan takia. Kolmelle taisi tonttu kuiskutella korvaan hyvissä ajoin, neljäs ajatteli kokeilla kun taso osoittautui vaatimattomaksi.

  5. Kalotin tärkein virka ?? Kuka mitäkin arvostaa ,mutta jos hiemankin ajatellaan asiaa noin syvemmin ,niin Kolmosen-pappakin huomaa viimeistään kuluvan kuun 24. päivän iltana ,että kalotilta löytyy eräs herra jonka viran ja tehtävän rinnalla Oulun kaupunginjohtaja on pikkutekijä.