Hyviä uutisia!

0

Suomi on ollut pitkään lamassa. Ajattelen, että olemme olleet myös henkisesti lamassa. Kaikki on näyttänyt olevan huonolla tolalla. Hallitus on tuntunut kompuroivan päätösten kanssa. Vauhdikkaasti aloitetut uudistukset ovat näyttäneet jysähtävän betoniseinään. On jouduttu perumaan ja muuttamaan.
Hallitusta on moitittu osaamattomuudesta, eikä valtakuntaa voida johtaa kuin yritystä. Sitten on tullut arvovaltaisia asiantuntijoita, jotka ovat sanoneet painavan sanansa.
Usein olen miettinyt nykyisen pääministerin osaa. Miksi huippumenestynyt liikemies jättää mielenkiintoisen yritysmaailman ja lähtee politiikkaan. En usko, että ainakaan parempien liksojen toivossa!
Täällä Floridassa olen jutellut ihmisten kanssa U.S.A:n nykypolitiikasta. Siitä olisi paljonkin kirjoitettavaa, mutta tyydyn toteamaan maailman näyttävän toisennäköiseltä täältä kuin Suomen uutisia seuratessa. Tosin CNN on samassa linjassa meidän uutisoinnin kanssa.
Olen ihmetellyt täälläkin, miksi järkyttävän rikas mies lähtee politiikkaan. Hän väittää lähteneensä politiikkaan huolestuneena maansa tilasta. Hän ei kuulemma ota kolikkoakaan palkkaa presidentin virasta, vaikka sitä olisi hulppeasti tarjolla.
Jostakin syystä minulla on tullut mieleen, että Suomen pääministerissä ja Amerikan presidentissä on jotain yhteistä. Kumpikin on lähtenyt omien sanojensa mukaan politiikkaan halusta muuttaa maataan paremmaksi. Olen taipuvainen uskomaan tuon ajatuksen vilpittömyyteen. Trumpin otteet ovat olleet räväkät. Viikon on ollut virassa ja jälkeä on alkanut näkymään. Yrittäjät eivät jää ihmettelemään, huh, huh.
Sitten ne hyvät uutiset. Suomalaiset ovat alkaneet luottamaan tulevaisuuteen. Kuluttajabarometrin mukaan luottamusindikaattori sekä odotukset omasta ja Suomen taloudesta ovat huippuluokkaa. Sehän tarkoittaa sitä, että nyt ei passaa yritysten ihmetellä, vaan aloittaa todenteolla panostamaan asiakkaiden tarpeisiin. Tällä saadaan Suomi nousuun.

JAA