Elämäni paras tapahtuma!

0

Presidentti Mauno Koivisto oli sanonut toimittajalle, että parasta mitä hänelle on tapahtunut on kun hän tapasi Tellervon. Se lausahdus jotenkin jäi itämään mielessäni. Kuuluisa ”fundeeraaja” on saavuttanut elämässään niin paljon, että tuskin moni voi edes uneksia niistä. Suomen Pankin johtajuus, pääministeriys, sitten ura huipentui tasavallan presidenttiyteen. Kuitenkin hän nostaa kaikkein arvokkaimmaksi tapahtumaksi tulevan puolisonsa löytymisen.
Koivistojen pitkän liiton illassa rakas puoliso toimii hoivaajana muistisairaalle kaukopartiomiehelle, jonka ”askel jo uupunut on”.
Olen miettinyt tuota viisaan valtiomiehen ajatusta ja samalla peilannut sitä omaan elämääni. Tein saman havainnon kuin Mauno Koivisto. Paras tapahtuma, mitä minullekin on tapahtunut on se, kun kohtasin tulevan puolisoni.
Siitä on aikaa pian 40 vuotta. Ensikesänä tulee kuluneeksi 38 vuotta kun Oulujoen kirkossa lupasimme toisillemme elämän mittaista rakkautta niin hyvinä kuin pahoina päivinä. Se oli kova lupaus, jota nuorena umpirakastuneena ei ehkä täysin ymmärrä.
Luonteiltamme olemme vastakohdat. Temperamenttimme ovat aivan erilaiset. Innostun hyvin nopeasti enkä useinkaan mieti seurauksia. Hän puolestaan pohtii asiaa pitkään, ennen kuin antaa vastauksen. Vaikka luonteiltamme olemme erilaiset, arvomme ovat samat.
Vuosien varrella olen oppinut, etten tee oikeastaan mitään päätöstä, jollen ole saanut hänen mielipidettään. Hän on ollut jokaisessa käänteessä paras tukija ja rohkaisija. Samalla hän on myös rehellisin palautteen antaja. Erityisen arvokkaana olen pitänyt sitä, että hän on rakastanut minua juuri sellaisena kuin olen.
Eräältä ystävältä kuulin viisaan sanonnan: ”Parempi on olla onnellinen kuin oikeassa.” Se on hyvin sanottu.

JAA