Vaalikaranteeni alkaa 1.4.2019

0

Minulle tuli tieto, että Kalevan blogien vaalikaranteeni alkaa 1. huhtikuuta ja kestää vaaleihin saakka 14. huhtikuuta. Kansanedustajehdokkaita pyydetään kunnioittamaan vaalikaranteeniaikaa. No, se on minulle helppoa. En yleensä kirjoita Kalevan blogiin kuin kerran kuussa.

On ollut antoisaa olla ensimmäistä kertaa kansanedustajaehdokkaana. Kalenteri on täyttynyt tapahtumista ja vaalikoneiden määräajoista. Erilaisten vaalikoneiden täyttämiseen on mennyt yllättävän paljon aikaa. Olen osallistunut jo muutamiin vaalipaneeleihin. Sähköposti on täyttänyt erilaisten yhdistysten ja muiden tahojen sitoumusehdotuksista ja vaaliteeseistä. Lobbaukseksihan tuota voi sanoa.

Ehdokkaana olo vaatii myös joustamista, organisointikykyä ja kykyä hahmottaa monia asioita yhtä aikaa. On tullut pikatilanteita ja äkkilähtöjä. Eilen olinkin yllättäen Raahessa Omaishoitajien vaalipaneelissa.

Makkaraa on käyty grillaamassa Suomussalmella ja Kuusamossa saakka. Eilen tuli painosta oma vaalilehtikin. Sitä täytyy alkaa jakaa tapahtumissa ja postilaatikoihin.

Ehdokkaalla ja tietysti kansanedustajalla pitää olla myös kykyä kirjoittaa paljon. Ajattelin kirjoittaa vielä monta mielipidekirjoitusta eri sanomalehtiin. Tässä tehtävässä pitää osata puhua ja esiintyä vakuuttavasti. Erittäin tärkeää on myös osata kuunnella eikä vain koko ajan puhua. Lisäksi, jos sanotaan, että ehdokkaalla on paneelissa puheaikaa on vain se 3 minuuttia, niin ei pidä puhua 10 minuuttia. Aikatauluista kiinnipitäimisellä osoitetaan kunnioitusta muita kohtaan.

Sometaidot ja tietotektiikan osaaminen ovat plussaa. Tämä on oikeaa moniosaajan hommaa. Tietenkin pitää myös pystyä tuomaan puolueensa tärkeimmät vaaliteemat esille joka tilanteessa. Esimerkiksi Vasemmistoliiton vaaliteemat ovat eriarvoisuuden vähentäminen, ilmastonmuutoksen torjuminen ja uuden työn luominen.

Jatkan karanteenin ajan kirjoittamista muihin blogeihini. Googlaamalla ne löytyvät, jos haluatte ne etsiä.

Minä aloitin Kalevan blogin kirjoittamisen helmikuussa 2018. Kirjoitukseni ovat keränneet yleensä 200 – 1100 lukijaa, mutta yksi kirjoitus on edelleen ylitse muiden. Nähtävästi julkaisuajankohta aprillipäivänä ja otsikko olivat riittävän herkullinen yhdistelmä. Liminganlahden The Tötteröstä kertova kirjoitukseni on kerännyt tuhansia lukijoita.  Töttöröä ei muuten vieläkään ole Liminganlahdella. Tuskin sitä sinne koskaan tuleekaan. Sinne tulee suurella todennäköisyydellä jotain järkevämpää, nimittäin luontokoulu.

Kirjoittaja on Vasemmistoliiton kansanedustajaehdokas Oulun vaalipiiristä.

 

JAA