Poliitikko ja runoilija palasi lomaltaan

1

Seuraava eduskunnan täysistunto näyttäisi olevan 4.9.2018, joten tässä on kansanedustajilla vielä aikaa valmistautua tulevaan. Mutta useat kaupungin- ja kunnanvaltuustot aloittavat toimintansa elokuussa.

Itse pidin totaalisen poliittisen kirjoittelun tauon heinäkuussa. Ei ollut kokouksia eikä koulutuksia. Päätin koota uuden runokokoelman. Halusin ajatella välillä jotain muuta kuin sote- ja maakuntauudistusta tai tulevia vaaleja. Tottahan politiikkaa tuli seurattua aktiivisesti, ja keskustelin ihmisten kanssa aiheesta, kun kuljin kylillä ja tapahtumissa. Kun tähän hommaan on ryhtynyt, se lienee luonnollista.

Mutta kesälomalla päätyöstäni päätin omistautua yhden viikon ajan vain runoudelle. Etsin valmiin materiaalin mitä oli kertynyt vuosien 2010 – 2018 aikana. Runoja löytyi riittävästi. Järjestelin ja muokkasin ne sopivaan tarinalliseen järjestykseen. Kirjoitin myös uusia runoja aukkopaikkoihin. Oli kyllä mahtavaa upota taas runojen maailmaan. Moni asia loksahti paikoilleen kuin itsestään. Odotan innolla, että pääsen esittämään runojani eri tilaisuuksissa ja näen runokokoelmani oikeana kirjana.

Nyt kirjoittaminen pitää virittää uudelle taajuudelle. Eiköhän niitä poliittisen kirjoittamisen aiheita löydy, kun saan ensimmäisen valtuuston kokouskutsun käsiini. Miltä kuntani talous näyttää? Minkälaiseksi talousarvio 2019 muodostuu? Limingassa on valmistunut juuri uusi Ojanperän koulu, ja se on myös otettu käyttöön. Lakeustalon valmistumista odotellaan vielä. Valokuitua kaivetaan maahan ympäri lakeutta. Uusia liikerakennuksia on myös tulossa Liminganporttiin.

Miltä näyttää Pohjois-Pohjanmaan liiton tilanne? Uudistus lykkääntyy. Ehkä kaatuu kokonaan? Onko saatavilla mitään uutta tietoa?

Päässäni on paljon kysymyksiä. Ei muuta kuin etsimään vastauksia.

Hyvää elokuuta kaikille!

JAA

1 KOMMENTTI

  1. Poikani perhe juuri muutti siihen Ojanperänkankaalle. Uusi koulu tuli sopivasti käyttöön. Siihenhän valmistuu myös uusi päiväkoti. Sillekin tarvetta on. Huomasin, että sillä alueella viihtyisä leikkipuisto lapsille. Kivasti melkein metsän keskellä ja vielä ilmeisesti siinä on luistelupaikkakin talvella kun oli kaukalon paikka. Hienosti kunta huomioinut lasten viihtymistä ja palveluita. Sekin mukavaa kun näin ”pappa” pääsee aina Oulusta bussilla melkein pojan kodin ovelle saakka bussilla, eli joukkoliikennekin toimii.