He tekevät sitkoa ajatuksistasi

2

Tänään minulle tuli tarve vetäytyä töiden jälkeen hetkeksi hiljaisuuteen ja kirjoittaa runoja. 

Minulla on sitä varten käsilaukussani aina mukana muistivihko ja kynä. Menin kohtuullisen rauhalliseen pubiin. Istuin nahkasohvalla ja kirjoitin säkeitä ystävältä ostettuun runokalenteriin. Lopulta muodostui alla oleva runo. Mistä sitten kertonee? Jokainen voi tulkita sen omalla tavallaan. Se runoissa onkin mielenkiintoista kuinka monella eri tavalla ne voikaan käsittää. Eikä kirjoittajana minulla ole siihen mitään valtaa sen jälkeen, kun runot ovat julkaistu.

 

Onko nyt se hetki,
jolloin kaikki kirkastuu

vai onko hetki
sumun?

Tunkeutujat tulevat.

He venyttävät rajat rikki,
repivät kaiken ulos
ja sullovat takaisin.

He tekevät sitkoa ajatuksistasi,
kunnes lähtevät
ja jättävät tyhjyyden.

Pian tulee aalto,
joka ei tunne mitään.

JAA

2 KOMMENTTIA

  1. Kiitos sekä runosta että vihjeestä! Ettäkö voisi mennä istumaan johonkin kuppilaan, kahvilaan tai baariin ja kirjoittaa siellä? En ole tullut ajatelleeksi sellaista mahdollisuutta.

    Voisin kokeilla uppoutua unelmiin jossain kahvilan nurkassa, ihmisten keskellä silti. Luonnoslehtiö kulki joskus mukanani lähinnä piirtämistä varten, mutta nythän voisin ottaa esiin kannettavan tietokoneen ja näpytellä ajatuksiani digitaaliseen pötälaatikkoon.

    • Ole hyvä. Kyllä me voimme kaikki tehdä pieniä taiteilijatreffejä itsemme kanssa vaikka kahvilaan. Ei tarvitse lähteä kauas ulkomaille residenssiin vaan voi irrottautua tutustua ympäristöstä. Esimerkiksi kesäisin kaikki kesäkahvilat ovat ihania paikkoja. Tiedän monia kirjoittajia, jotka menevät kannettavan tietokoneen kanssa kahvilaan kirjoittamaan ja juomaan sen aikana ehkä se yhden kahvin. Ehkä siellä saa paremmin ideoita kuin kotona?