EU:lta johtajuutta ilmasto- ja kiertotalouspolitiikkaan

4

”Viimeistään nyt loputkin lukutaitoiset ovat heränneet siihen, että ilmastonmuutos on tapahtumassa.”
Euroopan parlamentti keskustelee täysistunto toisensa jälkeen ilmastonmuutokseen liittyvistä aiheista. Tällä viikolla agendalla ovat mm. Amazonin metsäpalot.
”Ilmastonmuutos ilmiönä on kiihtyvä, systeeminen, vaikeasti ennustettava ja siksi riskialtis. Kyse on paradigman muutoksesta. Hiukan paremmat teot väärällä konseptilla eivät auta, vaan kyse on sellaisista ratkaisuista, jotka vastaavat koko kestävyyshaasteeseen”, Pietikäinen kuvailee.
”Uusien toimintamallien on oltava sellaisia, että ne eivät heikennä biodiversiteetin tilaa, eivätkä aiheuta luontoa kuormittavia päästöjä, niiden on perustuttava uusiutuvaan energiaan, sen uusiutuvuuden rajoissa, ja uudelleenkäytettävä hyödykkeiden materiaalit sekä tuotettava vähintäänkin nykyinen hyvinvointi kymmenyksellä nykyisistä resursseista” Pietikäinen jatkaa.
”Meillä on noin kymmenen vuotta aikaa tehdä ratkaisut, joilla saavutamme hiilineutraaliuden globaalisti sekä Euroopassa vuoteen 2050 mennessä. Mitä myöhemmäksi ratkaisut jäävät, sitä kalliimpia ja radikaalimpia ne tulevat olemaan. Mahdollisimman nopea kiertotalouteen siirtyminen on myös taloutemme etu”, Pietikäinen painottaa.
Euroopan parlamentti keskustelee tänään Unionin yhteisestä kannasta ennen New Yorkissa järjestettävää YK:n ilmastohuippukokousta.
”Nykyisessä kansainvälispoliittisessa tilanteessa vain Euroopan unionista on johtamaan tarvittavaa muutosta. Siihen tarvitsemme monenkeskisyyttä, nykyistä kestävämpiä kauppasopimuksia ja politiikkaa, joka perustuu tietoon ja tieteeseen. Seuraavan komission keskeisin haaste onkin nostaa kiertotalouspaketin kunnianhimoa, taata kestävän rahoituksen paketin seuraavat askeleet sekä se, miten se löytää riittävän vahvan ja horisontaalisen politiikan ilmastonmuutokseen liittyvissä kysymyksissä”, Pietikäinen toteaa.

JAA

4 KOMMENTTIA

  1. hyvä ruoka maistuu hillotolpalla

  2. Sirpa pienoinen (suurikokoinen) olet menettänyt jokseenkin realistisen ajattelutavan. Ilmeisesti viinit ja muut illalliset ovat sulattaneet aivomassasi. Ja sitäpaitsi osaan lukea ja naurattaa nämä ilmastojuttelut,sori.

  3. ”Ilmastonmuutos ilmiönä on kiihtyvä, systeeminen, vaikeasti ennustettava ja siksi riskialtis. Kyse on paradigman muutoksesta. Hiukan paremmat teot väärällä konseptilla eivät auta, vaan kyse on sellaisista ratkaisuista, jotka vastaavat koko kestävyyshaasteeseen”, Pietikäinen kuvailee.
    Sirpa Pietikäisen kirjoittama juttu, mutta ketä Pietikäistä Sirpa Pietikäinen siteeraa? Yllä yksi esimerkki.
    Tällä proffalla on ilmeisesti joku muu kuin kaupallinen koulutus ja esitys mielenkiintoinen sekä pitkälle menneisyyteen luotaava-ei mikään 40 vuoden ”short story”.: Prof. Tim Ball provides a comprehensive overview of the eugenic origins of CO2 alarmism. https://www.youtube.com/watch?v=M1VJtER2IUE