Kepu sooloilee persupeloissaan

0

Kepun politikointipeli on pilannut Oulun vaalipiirin kansanedustajien yhteistyöilmapiirin.
Ilmeisesti persuista huolissaan oleva kepu on pilannut vaalipiirin kansanedustajien yhteistyön. Kepulainen yhdyshenkilö sooloilee minkä ehtii. Hän järjestelee ”yhteisiä” tilaisuuksia oman allakkansa mukaan. Hän myös keräsi edustajilta nimiä vetoomukseen Pyhäjoen tekemiseksi ydinvoimalapaikkakunnaksi, sai puolet 18 edustajasta mukaansa. Aiheellisesti Pro Hanhikivi yhdistyksen aktiivit ovat närkästyneitä.
Ei tämä kepulta toki aivan uutta ole. Aikanaan saman puolueen kaksi naiskansanedustajaa kisaili siinä määrin aktiivisesti keskenään, että heistä Helsinkiin miehen perässä muuttanut pakotti osan meistä edustajista muuttamaan eduskuntaan viikonvaihteen jälkeen paluun ajankohtaakin. Minulle tuo maanantai-ilta jäikin sen höykyttämisen tuloksena tavaksi. Viesti kiiri, että näin se tekee säännöllisesti.
Antti Rantakankaalta voi puolestaan odottaa mitä tahansa. Hän katsoo olevansa oikeutettu päättämään mikä on kulloinkin oikea KYLLÄ -vastaus. Edistystä olisi näin vain se, mitä hän itse oikeana pitää. Näin korostuneella itsetunnolla varustettuja henkilöitä ei juuri löydy muista puolueista.
On kepussa toisin käyttäytyviäkin. Puolueesta huolestunut Kimmo Tiilikainen ehdotti, että koottaisiin hallituspuolueiden kesken ne hankkeet ja asiat, joista ollaan kutakuinkin yhtä mieltä ja viedään ne sitten toteutukseen. Tämä ei sopinut tietenkään Rantakankaalle. Tuleva tutkimus osoittanee, menettikö hän puolueensa varapuheenjohtajuuden tämän vuoksi.
On tässä kepun politikoinnissa toki hyvääkin. Nytpä tulevat todelliset linjaerot jo vaalikampanjoinnin aikana äänestäjien piirissä tutuksi. Yksi vedenjakaja on suhtautuminen ydinvoimaan ja uraanikaivostoimintaan kaikissa muodoissaan. Vihreiden vastaus on EI kummallekin, sanoi Antti Rantakangas mitä tahansa.

JAA