JYRKI KATAISEN MAUTTOMAT ELÄMYKSET

0

Tehtäväni ei ole toimia puolueiden viestien välittäjänä. Kun poliittiset viestit ovat puolueisiin sitoutuneiden henkilöiden liikkeelle saattamia, joutuu kommentoidessaan väkisinkin eräänlaiseksi välittäjäksi. Nyt on politiikan asialistalla vaikutuksiltaan suuren luokan asioita. Tämä etuoikeutetuksi itsensä tunnistama sukupolvi velkaannuttaa itsensä ja seuraavat sukupolvet. Pahinta on, että luonnonvaraperushyödykkeet ehtyvät. Kysymys ei ole siis vain kammottavasta budjettivajeesta vaan myös paljon suuremmasta asiasta.

Tämä on kaikkien suomalaistenkin päänsärky, mutta tilanteen korjaamisessa avainasemassa on kulloinenkin valtiovarainministeri. Eduskunnan tarkastusvaliokunnan teettämä tutkimus osoitti, että harmaa talous tuottaa nykyisestä budjettivajeesta puolet. Tämä saatettiin eduskunnan täysistunnon tietoon, joka hyväksyi 24 tiukkaa pontta tilanteen korjaamiseksi eli valtion verotulojen kasvattamiseksi.

TV-lähetyksessä Jyrki Kataiselta kysyttiin, onko hän lukenut ko. lausumat. Tähän arvonsa tunteva ministeri oli tokaissut, ettei hänellä ole aikaa lueskella kaikenmaailman ponsia. Uteliaisuus ei siis hänellä eikä hänen erityisavustajillaan riitä edes tällaiseen valtiovarainministeriön alaan kuuluvaan aineistoon tutustumiseen puhumattakaan että hän ryhtyisi tilanteen vaatimiin ponnekkaisiin toimiin. Edellisissä vaaleissa veroparatiisirahoilla kampanjaa käyneeltä poliitikolta tämä ei ole yllättävää mutta nopeasti velkaantuvan valtion valtiovarainministeriltä tämä ei ole ymmärrettävää eikä liioin hyväksyttävää.

13.3. puoluejohtaja Jyrki Katainen kertoi laivalla puolueväelleen, mikä häntä politiikassa erityisesti innostaa kun valtionvelkojen lyhentäminen ei kiinnosta. Tässä poimintoja lehdistä: ”jurnuttajat ja protestoijat”, ”puskasta huutelijat”, ”impivaaralaiset käpertyjät”, ”haudoilla hyppelijät”. Osa puheesta liittyi hänen itsensä toteuttamaan takuiden jakeluun velkaantuneille eurovaltioille, osa erittäin valitettaviin Japanin ydinvoimalaitoksia kohdanneisiin häiriöihin. Noiden Kataisen neuvottelemien antolainausten ja myönnettyjen takausten yhteismäärä on muuten 10,5 miljardia euroa. Ne miljardit kertovat ministerin mielestä suuresta eurooppalaisesta vapaudesta ja avoimuudesta.

Puoluejohtaja Katainen ei vieläkään tajua millaisen ydinvoimapäätöksen hän nuijitti pöytään viime kesänä. Samalla Suomi hyväksyi tehtäväkseen investoida uusiutuviin energianlähteisiin siinä määrin paljon, että vähintään 38 prosenttia käytetystä sähköstä on tuotettu uusiutuvilla energianlähteillä. Tavoite on loistava asia mutta keidenhän puoleen ministeri Katainen aikoo kääntyä viedäkseen läpi tämän ”uusiutuvien ohjelman”? Käpertyjien vai huutelijoiden? Kovin mainio pr-mies hän ei ainakaan näytä olevan.

JAA

JÄTÄ VASTAUS

Kommentointi edellyttää, että JavaScriptin suoritus selaimessa on sallittu.