Jäätietä Hailuotoon ja takaisin

Jännittävä kokemus ajaa autolla pitkin jäätietä Hailuotoon ja takaisin auringon laskun aikaan. Edellisellä yrittämällä meni pupu pöksyyn ja palasin jo lauttarannasta takaisin kotiin. Tosin sinä vuonna oli runsaasti vettä jään päällä.

0

Edestakainen pyrähdys autolla Hailuodossa

Kirjoitan muutaman sanan matkasta Hailuotoon jäätietä pitkin. Google ei indeksoi kuvia tai videoita samoin kuin tekstiä. Eli hakukoneita varten kannattaa kirjoittaa kuvaan ja videoon liittyvää asiatekstiä.

Lähdimme iltapäivällä auringon vielä killottaessa taivaalla, juuri iltapäiväruuhkan aikaan, Hailuodon jäätielle. Veimme tuttavapariskunnan kotiinsa Hailuotoon.

Lauttarannasta lähti lautta samaan aikaan, mutta ehtisimme Huikkuun takuulla ennen sitä. Kymmenessä minuutissa.

Railot halkoivat epätasaista jäätä, jonka paksuus kuulemma on noin 50 cm. Vastaantulevien kaista oli monensadan metrin päässä. Jäällä oli harvakseen ihmisiä, ehkä pilkkijöitä tai luistelijoita. Auton ikkunat olivat kuraiset päivän lämpimän kelin vuoksi ja haittasivat kuvausta puhelimen kameralla, mutta en tajunnut puhdistaa ikkunaa kesken menomatkan.

Selfiekepin avulla olisi kuvaus onnistunut paremmin ja ilman tärinää, joka aiheutui jäänpinnan röpelöisyydestä. Muuttuvien tekijöiden kuvaushetket!

Paluumatka ”vetten päällä” sinisen hetken syleilyssä

Olihan se aika jännittävää istua autossa vetten päällä, mutta unohdin pelkoni kuvaamisen ansiosta. Mielessäni käväisi lapsuudenkokemus Lappajärven jäältä, kun kiisimme luistimilla tummansinisellä jäälakeudella, kohti Vimpeliä.

Paluumatkalla Hailuodosta oli tarkoitus näpätä jäältä oransseja auringonlaskukuvia, joita voisi ottaa kaikessa rauhassa auton ikkunasta. Jäätiellä ei kuitenkaan voinut pysähtyä pitkäksi aikaa, tai ei oikeastaan ollenkaan.

Huoltokone Huikun päässä kunnosti jäätietä sellaisessa kohdassa, johon oli tullut vettä. – Uskaltaakohan siitä ajaa, pohdimme.

Auringonlasku ei ollut toivomani värinen, mutta yhä sinisempi sininen hetki lähestyi samaa tahtia kuin tavoitimme autolla turvallista mannerta eli Varjakkaa.

Postaus lähtikin lentoon Twitterissä. Lyhyt jäätievideo, jossa vain ajetaan kohti mannerta.

https://fi.wikipedia.org/wiki/Hailuoto

http://www.kaleva.fi/uutiset/oulu/hailuodon-jaatiella-ajellaan-jo-vaikka-se-ei-ole-viela-virallisesti-auki-jaatieurakoitsija-kaikkea-on-kokeiltu/785919/

JAA

JÄTÄ VASTAUS

Kommentointi edellyttää, että JavaScriptin suoritus selaimessa on sallittu.