Kissapäivitystä valtakunnallisena löytöeläinten päivänä

Tänään vietetään valtakunnallista löytöeläinten päivää.

0

Tänään vietetään valtakunnallista löytöeläinen päivää. Alla pätkä kahden löytökissan historiaa. Ja fasaanivideo!

Toinen löytökissamme. Valkoinen valloittajakissa. Kuvanmuokkaus. Credit PRISMA-sovellus.

Blogipäivityksessä Rundgren´s Cat -blogissa 2015

”Muutamalla sanalla kerron, että olen eksynyt kissa, valkoinen ja pentu vielä. Talon rouva laittoi kuvani sanomalehti Kalevan Lukijakuviin ja siitäkös sosiaalinen media innostui. Kuvaani on jaettu jo reilusti parin tuhannen verran. Odotan vain ihanaa jälleennäkemistä mamini kanssa.

Kommenteissa annetaan ohjeita eläinlääkäriin viemisestä, löytöeläinkotiin soittamisesta ja nimeni laittamisesta Karkurit.fi -sivustolle. Hiirenpyyntiäkin käsitellään ja sitä, että kissat ovat tuhonneet lukuisia eläinlajeja maapallolta. 

Rundgrenin kissa pyydystää kaikki huonokuntoisimmat ja loukkaantuneet linnut Santamäen pelloilta. Saattaa siinä kyllä sen kynsiin tarttua aivan elinkelpoisetkin yksilöt. Se nyt vain on elämänkulkuun kuuluvaa tragediaa.”

Blogipäivitys Kalevan Lukijakuvista 2015!

http://www.kaleva.fi/lukijalta/kuvat/125646/

”Toivomme, että kissalle löytyy koti, mutta pidämme sitä niin kauan, että sen oikea koti löytyy ja omistaja saa omansa halutessaan. Mariakin on selvitellyt halukkaita ottajia. 

Mitä meidän edelliselle kissallemme tapahtui?

Meille tuli löytökissa lapsemme puseron sisällä parikymmentä vuotta sitten. Oli samanlainen rääpäle kuin uusi valkoinen. Siitä tuli meidän perheen lemmikki, mutta siihen aikaan (90-luvulla) oli vaikea levittää sanaa kadonneesta tai löytyneestä lemmikistä. Kävin kouluilla kyselemässä ja laitoimme kauppojen seinille ilmoituksia. Pidimme kissan, kun ketään ei ilmaantunut hakijaksi.

Perheemme kasvoi kissan perheeksi ja kissasta tuli kaikille rakas lemmikki, joka seurasi joukon jatkona Santamäen pelloilla. Kaikki kohtelivat sitä hyvin. Lapset oppivat myös eläinrakkautta ja luonnon kunnioittamista.

Sitten kissa sairastui diabetekseen ja sai insuliinia sairauden hoitoon. Muutaman kerran käytimme sitä eläinlääkärissäkin.

Perheen kissa-lemmikki 18 vuotta. Löytöeläin.
Kissa asui meillä 18 vuotta. Löytöeläin Santamäen koulun pihalta, eikä kukaan tuntunut sitä kaipaavan. Se asettuikin meille vakituisesti asumaan.

Eräänä pakkasyönä se nukkui pois virpiangervojen alle, omaan puutarhaamme. Sitä ennen kissa oli kirjoittanut omaa blogia nimeltä Rundgren’s Cat. Kissa oli merkillinen, koska se puhui, kirjoitti ja otti valokuvia. Näin minä kerroin oppilaille koulussa, ja kaikki tietenkin uskoivat.

Katoamisiltana elimme epätoivon hetkiä Santamäessä, kun emme löytäneet kissaa kovassa pakkasessa. Miksi päästimme sen ulos? Purin tunnelmia kissablogissa. En halua millekään perheelle sitä surua, minkä kadonnut lemmikki voi aiheuttaa, ja siksi odotan sen oikeaa emäntää.

Rundgren’s Cat -blogi löytyy samalla hakusanalla netistä. Viimeisimmät kirjoitukset on englanniksi, koska sitä luetaan myös muissa maissa.”

Löytöeläinten päivänä katselen lintuja keittiönikkunasta

Kuulemma naukaisen tämän tästä innostuksesta. Tässä siis puhuu nyt kissa!

Eilen näin tämän kevään ensimmäinen mustarastaan, joka tuli syömään isännän murskaamia pähkinöitä ja auringonkukansiemeniä lintulaudalta. Ikkunan alla on päivittäin sellainen siipien suhina, että ei ole parempaa huvia kuin tiirata niitä! Talitiaisia, varpusia, sinitiaisia, hippiäisiä, fasaaneja, oravia, harakkaa ja punatulkkuja. Minä en näe niiden kauneutta, unelmoin vain niiden nappaamisesta.

Eläinsuojelu muistuttaa löytöeläimistä, lemmikkien huolehtimisesta yleensäkin ja kadonneiden koirien ja kissojen viemisestä löytöeläinkoteihin.

Mitä eläin odottaa ihmiseltä?

Ihmiseltä meidän on lupa odottaa inhimillistä käyttäytymistä kaikkia eläimiä kohtaan. Eläin odottaa ihmiseltä ravintoa ja huolenpitoa ja saa vastineeksi uskollisuutta ja ilmaista ”verenpainelääkettä” silittäessään meitä.

Ja juuri nyt, tuossa silmien edessä, napsii kookas fasaaniuros lintulaudan antimia pulleaan masuunsa. Viiksikään ei tällä kissalla värähdä, koska lintu huomaisi pienenkin liikkeen ja pakenisi läpi orapihlaja-aidan tielle ja sitä myötä jonnekin turvaan. Harkitun hitaasti, jotta saalistaja ei tarttuisi sen pyrstöön.

Alla viime talvena tehty video valkoisen kissan huveista keittiön ikkunan ääressä.

 

 

JÄTÄ VASTAUS

Kommentointi edellyttää, että JavaScriptin suoritus selaimessa on sallittu.