Kempeleen kotiseutumuseo yllättää

0

Lyhyt katsaus vanhan ajan viikon ohjelmaan Kempeleen kotiseutumuseolla

Kempeleessä vietetään vanhan ajan muistelusviikkoa kotiseutumuseon alueella. Paikalta ei kannata olla pois, vaan jokainen kynnellekykenevä voisi tulla tai olisi voinut piipahtaa  jonain tämän viikon päivänä tutustumaan entisajan elämään, lähes aitoon katsaukseen menneisyyteen.

Linkki 1 Kempeleen kotiseutumuseon vanhan ajan viikon ohjelmaan

Linkki 2 Kempeleen kunnan ajankohtaissivulle

Linkki 3 Pitempi kuvaus torstain tapahtumista, jossa roolihenkilöt eläytyvät mainiosti rooliinsa, jonka käsikirjoittajia he itse ovat.

Mukana järjestelyissä on väkeä vauvasta vaariin, pyykkäristä seppään, museonhoitajasta kansakoulunopettajaan ja hänen karkuteille lähteineisiin oppilaisiinsa, puhumattakaan karanneesta kanasta. Martta-ystävä tarjosi kuvaajalle kahvit gluteenittoman kääretortun kera!

Oikea etelä-pohjalaissyntyinen mieskin oli ”kauhavaalaasineen” tienoolla.

Hääväki miettii asujaan kuumeisesti, koska eihän kukaan kehtaa tulla lauantaina paikalle nykyajan vermeissä, tai ehkä joku asioiden laidasta tietämätön turisti tulee tuulipuvussaan kotiseutumuseon pihalle.

Kempele-seura kertoo tapahtumasta sivustollaan.

Podcast-linkki tässä.

 

JÄTÄ VASTAUS

Kommentointi edellyttää, että JavaScriptin suoritus selaimessa on sallittu.