Santamäen aurinkoinen talvipäivä oli luontokuvaajalle unelmapäivä, ei niinkään valon vaan tapahtumien vuoksi.

Hankikanto houkutteli kuvaamaan kissan kanssa, ilman kissaa, suksien kanssa ja ilman suksia lähiympäristön luontoa.

Tapasin myös suomenpystykorvan, haukkuvan koirakaverin, hiihtoretkellä. Fasaanirouva tuli puutarhaan syömään lintulaudalta siemeniä. Niittyrantaan johtava puro oli vielä täysin jäässä ja talven vallassa, mutta hauskinta oli seurata Santamäen koululaisia juoksentelemassa liikuntatunnillaan hankikannolla opettajien pitäessä tomerasti järjestystä. Ei saanut repiä kaisloja! Se onkin oikeaa luontokasvatusta.

fullsizeoutput_99d2
Jos luonnon katsomista voisi verottaa, olisi siinä ehtymätön vaurauden lähde. Niittyrannan jätteenkäsittelylaitos on metsän takana odottamassa mullistuksia.
img_5942
Koululaisten liikuntatuntia oli hauska katsella, kun se pidettiin hankikannolla. Lapset juoksivat ja temppuilivat siellä aivan ihmeissään. Opettaja ohjeisti, että kaisloja ei saa repiä. Asennekasvatusta!
fullsizeoutput_99d8
Fasaanirouva tuli tyhjentämään lintulaudan siemenistä. Ilta kuluikin sitten fasaanivideon teon parissa.
img_5947
Rumanniminen puro valuu Santamäen halki kohti Niittyrantaa ja merta. Purosta saadaan keväisin jättimäisiä kutuhaukia, joista olen paistanut voissa herkullisia kala-aterioita.
img_5958
Pystykorvan haukku kuuluu suomalaiseen maisemaan ja kartanolle. Koira haukkui ja se heilutti häntäänsä minulle. Seuraavalla kerralla ehkä uskallan taputtaa sitä.

img_5967 Pystykorvan haukkua muutama sekunti!

JÄTÄ VASTAUS

Kommentointi edellyttää, että JavaScriptin suoritus selaimessa on sallittu.