Vastinetta toimittaja Sankalan Muuten-palstan kritiikkiin 02.03.2013

0

Tämä vastine on täysin omaa hengen tuotantoa. Toimittaja Sankala syyttää SDP:tä päättämättömyydestä uuden Oulun asioista. Mieleeni kritiikistä lähinnä tulee, että toimittaja kaipaisi jutun juurta spekulointiin, minkälainen on Oulun palvelumallista 2020 tulossa. Toimittajaa voin lohduttaa, että kyllä minä omaan vahvan näkemyksen siitä mihin suuntaan pitää mennä. Kritiikkiä voin sen sijaan esittää kaupungin seminaareja kohtaan, näissä, kun ”moderaattorit” ovat toimineet suodattimina taikka omien ajatusmalliensa myyntitykkeinä. Sillä tavoin ei varmasti tulla saamaan toimivaa palvelumallia. Ilmeisesti myöhemmissä seminaareissa asian tila on kuitenkin parantunut.

Päätöksiä tehtäessä täytyy huomioida se, että leikkaamaan tai tehostamaan ei kannata alkaa ainoastaan leikkaamisen tai tehostamisen ilosta. Mitä loppukädessä tehdäänkin, sen on oltava vaikuttavaa ja niillä toimilla on saatava Oulun ”vuototulppa” kiinni.

Samaan hengen vetoon, kun toimittaja kritisoi sosialidemokraatteja, hän ottaa esille Poikkimaantien pakkolunastusasiat yhdyskuntalautakunnassa aivan kuin sekin olisi viivästynyt SDP:n takia. Yleensä ei pidä lähteä kommentoimaan keskeneräisiä asioita, mutta sen voin vannoa, ettei aikalisää ole otettu epätietoisuuden taikka päättämättömyyden johdosta taikka edes SDP:n aloitteesta. Voin lohduttaa toimittajaa, että kyllä asia tulee etenemään tavalla tai toisella.

Aurinkoista sunnuntaita!

JAA