Tulos, kiitos ja ulos!

0

Ennen sanottiin tulos tai ulos. Nyt sanonta on näköjään muuttunut tulos, kiitos ja ulos. Se kiitoskin jää välillä sanomatta. Nokian tulosjulkistuksen ja YT-uutisten jälkeen ei enää tarvitse ihmetellä pääjohtajan vaihtumista. Eihän sitä tietenkään kukaan ole julkisuudessa kertonut, mutta itsellä kyllä herää epäilys, ettei Kallasvuo suomalaisena ole halunnut enää lähteä rajuihin saneeraustoimiin. Sen johdosta hänellekin sanoma siis lienee ollut: ”Kiitos ja ulos”.

Ulkomainen pääjohtaja Nokian johdossa on ainakin näin suomalaisin työntekijä silmin katsottuna huolestuttavaa. Ulkomaisella johtajalla, kun ei ole mitään henkistä sidettä Suomeen, ei siis mitään syytä miksi työpaikat tulisi Suomessa säilyttää. Saneerattaville työntekijöille tulosuutiset tuovat tuskaa. ”Näin paljonko meitä oikeasti sitten arvostettiinkin?” Ahneudella ei ole rajoja. Toki Nokia on fiksu, kun maksaa läksiäisrahat. Ei jälkivaateita lähteviltä henkilöiltä he, kun oikeastaan sanovat itsensä itse irti. Ei myöskään hankalia prioriteettikandeja riesoina ja tarkistettavina jokaisen uuden rekrytoinnin yhteydessä. Nokia siis hoitaa hommat itsensä kannalta sujuvasti.

Nokian jälleen kerran aloittamat YT:t jälleen osoittavat sen kuinka surkea ja kaiken mahdollistava Suomen YT-laki on. Itse kaipaisin myös Nokian kaltaisilta yrityksiltä vanhan ajan tehtaan patruunan otetta ja vastuuta. Vaan globaali yhtiö on kasvoton ja kylmä.

JAA

JÄTÄ VASTAUS

Kommentointi edellyttää, että JavaScriptin suoritus selaimessa on sallittu.