Palveluverkkotyön poliittisista linjauksista

0

Tänään Oulun kaupungin sivuilta on jaettu tiedotetta, jonka mukaan valtuustoryhmät ovat sopineet palveluverkkotyön poliittisista linjauksista. Tiedote ei pidä paikkaansa. Ainoastaan remonttiryhmä on esityksensä tehnyt, mutta valtuustoryhmät eivät ole sopineet mitään. Itse en ainakaan kaupunginvaltuutettuna ole antanut minkään näköistä mandaattia kenellekään sopia puolestani mitään.

 

Tuollainen ”sopiminen” ei edes kuulu demokratiaan, vaan asioita on käsiteltävä ja puitava ennen päätöksentekoa myös kuntalaisten kanssa ja lopullinen päätöksien tekeminen kuuluu valtuustolle, ei yksittäiselle remonttiryhmälle. Lisäksi selvästi remonttiryhmästä on puuttunut pohjoisen alueen edustus, sillä en usko, että kukaan Rajakylä-Kaijonharjun alueen edustaja olisi mennyt tekemään esitystä, jonka mukaan molemmat suuralueiden terveysasemat lopetetaan ja että palvelut siirretään Tuiraan taikka Haukiputaalle. Kumpainenkin paikka yksinkertaisesti on huonojen yhteyksien päässä. Tälläkin hetkellä huonosti liikkuvilla on jo vaikeuksia päästä laboratoriokokeisiin Tuiran terveysasemalle, koska terveysasema sijaitsee syrjässä.  

 

Hahmotelma neljästä hyvinvointikeskuksesta on järjetön. Olen sanonut, että asiaa voidaan kyllä selvitellä. Selvittäminen ei tarkoita sitä, että asialle oltaisiin annettu hyväksyntä. Kuntalaisten palveluiden ei tule sijaita pitkien ja hankalien yhteyksien takana. Kun valtuustokauden alussa hierottiin uutta strategiaa, niin päädyttiin 7-8 hyvinvointikeskuksen malliin. Nyt tässä remonttiryhmän esityksessä on haluttu unohtaa tuo valtuuston jo linjaama strateginen päätös.  

JAA

JÄTÄ VASTAUS

Kommentointi edellyttää, että JavaScriptin suoritus selaimessa on sallittu.