Oulun kaupungin terveydenhuollon keskitetty ajanvaraus

0

Oulun kaupungin terveydenhuollon keskitetty ajanvaraus
Edellisellä viikolla vanhempi herrasmies valitti keskitetyn ajanvaraukseen toimintaa, sinne kun ei pääse, joutuu jonottamaan ja takaisinkaan ei soiteta, vaikka ykköstä on painettu. Mietinkin, että mihinkähän numeroon tämä vanhempi herrasmies on soittanut. Itselläni ei ole aikaisemmin vastaavanlaisia ongelmia ollut. Hän oli yrittänyt saada aikaa sydänfilmiin jopa suoraan paikan päältäkin, mutta sieltä oli käsketty vaan soittaa keskitettyyn ajanvaraukseen.
Maanantaina sitten jouduin itse soittamaan kyseiseen paikkaan lapsen sairastuttua. Aamulla ei kannata soittaa, koska silloin soittaa ne kaikkein hätäisimmät. Soitinkin sitten kello 11 jälkeen, jolloin olisi pitänyt olla jo rauhallisempaa. Alkoi jonotus ja musiikki soimaan. Viikkasin pyykkiä kaikessa rauhassa puhelimen kaiuttimen ollessa auki, vaan ei vastannut kukaan. Sitten pitkän odotusajan jälkeen tuli kehotus painaa ykköstä. Musiikkikin alkoi jo tympimään, joten painoin ykköstä hyvillä mielin.
Kului reilu tunti kukaan ei soittanut takaisin. Yritin soittaa uudestaan, taas jonotusta. Noin tunnin päästä yritin taas uudestaan, yhä edelleen jonotusta. Vihdoin puoli kolmen aikaan puhelimeni soi ja sain selitettyäni asian, vaan eihän sille päivälle enää soittoaikoja löytynyt, vasta seuraavalle päivälle. Näin vuorokautta myöhemmin sain todistuksen työnantajalle lapsen sairaudesta. Alussa kertomallani vanhemmalla herrasmiehellä asia jäi hoitamatta kokonaan ja viha asiasta kohdistui toki meitä kansanedustajaehdokkaita kohtaan.
En tiedä mistä tämä jonotus keskitettyyn ajanvaraukseen tällä hetkellä johtuu, mutta kun tuollainen palvelu on otettu käyttöön, niin kyllä sen pitäisi toimiakkin. Eikö siihen menty juuri sen takia, ettei ihmisten tarvitsisi enää jonottaa puhelimen äärellä koko päivää saadakseen aikoja? Aikoja kuuluisi kyllä saada myös suoraan sieltä terveyskeskuksen luukultakin. Ihan sen takia, että jos on prepaid, rahattomana ja lääkäriin pitäisi päästä.

Rahaton ei pääse enää edes terveyskeskuslääkäriin.

JK. Lääkäriin ilmeisesti pääsee vielä tiskiltä, mutta laboratorioon ajanvarauksella ja neuvoloihin saa aikoja vain puhelimitse. Väärin!

JAA