Oulun kaupungin osallistuminen Fennovoiman ydinvoimahankkeeseen

0

Eipä ole ensimmäinen kerta, kun valtuustossa tuulee. Tällä kertaa tuulee ydinvoiman merkeissä. Jokaisessa valtuuston kokouksen alussa on käyty läpi infoa Oulun kaupungin taloustilanteesta ja siitä miten heikolle se näyttää ja kuinka säästöjä kuuluisi saada lisää. Nyt, kun kysymyksessä on ydinvoimaan sijoittaminen näyttää kaikki puheet heikosta taloustilanteesta unohtuneen ja jopa sekin, että henkilöstö on ollut lomautettuna.

Olen ydinvoiman kannattaja ja valitettavasti se on vielä pitkään Suomessa ainoa kannattava keino tuottaa energiaa kylmään ja pimeään pohjolaan. Lisäksi Suomen omavaraisuutta energian suhteen on parannettava ja raskaan teollisuuden toimintaedellytyksiä on pidettävä yllä. Omista rahoistani olisin valmis sijoittamaan Fennovoiman hankkeeseen, mutta kun kyseessä on verovaroin ylläpidetyn yhteisön varoista, en halua lähteä sijoittamaan rahoja tällaisiin hankkeisiin. Etenkin kun säästöjä on revitty ihmisten ”selkänahoista”. Lisäksi samaan aikaan ollaan taas käymässä keskustelua uusista, isoistakin, säästöistä kaikkialla kaupungin organisaatioissa.

Tuulet ovat puhaltaneet ja osallistuminen Fennovoiman ydinvoimahanke tulee kaupunginvaltuuston käsittelyyn pohjaesityksellä, että kaupunki osallistuu hankkeeseen. Jos Oulun kaupungilla nyt onkin oikeasti yhtäkkiä ylimääräistä rahaa tällaisiin sijoituksiin, niin tälle rahalle on etsittävä paras mahdollinen sijoituskohde kapitalismin hengessä.  Se tuskin on Fennovoiman ydinvoimalahanke. Jos valtuusto hyväksyy sijoittamisen Fennovoiman hankkeeseen, niin samalla on myös henkilöstön lomautukset peruttava, koska onhan aivan totaalisen epäloogista laittaa henkilöstö lomalle ja samaan aikaan sijoittaa ”ylimääräistä” rahaa hankkeeseen, mikä ei ole edes kaupungin ydintoimintoja.

JAA

JÄTÄ VASTAUS

Kommentointi edellyttää, että JavaScriptin suoritus selaimessa on sallittu.