Oulun kansainvälinen koulu kasvattaa kiusaajia?

1

Oulun kansainvälisessä koulussa ilmitullut kiusaaminen, jonka on annettu jatkua jo kaksi vuotta. Selvityspyynnöistä huolimatta koulu ei ole vastannut muuta kuin, että ovat soveltaneet kivakoulu-menetelmää kiusaamisen lopettamiseen ja, että vanhemmat ovat tietoisia asiasta. Pyydettäessä selvitystä asiasta annettuihin rangaistuksiin sitä ei ole annettu. Selvityksen antamattomuus antaa epäillä, että ettei asiasta ole asiaa kuuluvia rangaistuksia annettu, vaan keskitytty lähinnä hoitamaan asiaa ei konkreettisilla lässytysmenetelmillä, mitkä ei varmasti johda pidemmän päälle mihinkään konkreettiseen tulokseen, eli kiusaamisen lopettamiseen.  Koulu ilmoittaa muka, että asia on hallinnassa ja ongelmaa ei ole. Sivustaseuraaja oppilaan silmissä kuitenkaan koulussa ei tehdä asialle mitään, vaan annetaan asian jatkua.  Ei voi kuin ihmetellä, että miksi koulussa ollaan haluttomia lopettamaan kiusaaminen sille kuuluvalla vakavuudella? Arvaukseni onkin, että osa kiusaajista on hyväveljesjärjestöissä olevien lapsia, jotka ovat vielä palkittu lukukauden päätteeksi stipendeillä, kuten eräs äiti oli Iltalehteen ihmetellyt jonkin koulun toimintaa.

Selvästikään ainakaan kansainvälisessä koulussa kiusaamisasioiden käsittely ei ole hanskassa, sillä olisihan se saatu loppumaan oikealla käsittelyllä jo aikaa sitten. Kun yhdessä koulussa homma ei toimi, niin herää kysymys, että liekö asioiden käsittely Oulun muissakaan kouluissa sen parempaa? Kivakoulu-menetelmä vaikuttaa lähinnä liiketoiminnalle ja uudelle rahastuskeinolle, mitä koulut ovat ottaneet käyttöön parempien kättä pidempien keinojen puuttuessa. Jos kaupungilla ei ole omia konkreettisia prosesseja kiusaamisen ehkäisemiseen, sen lopettamiseen ja rangaistukeinoihin, niin sellaisethan on aivan ehdottomasti tehtävä.  On täydellisen väärin, että kukaan lapsi joutuu kärsimään kiusaamisesta sen takia, että käsittelyyn liittyvät prosessit eivät toimi ja toimintaohjeet antavat mahdollisuuden antaa kiusaamisen jatkua.  

Tämän asian selvityksen tulen pyytämään valtuustokyselyyn. Jospa koululta ja opetustoimelta löytyisi paremmin vastauksia siihen, miksi kiusaamisen on sallittu jatkuvan noinkin pitkään ja onko vika koulussa vai kaupungin omissa prosesseissa yleensä. 

JAA

1 KOMMENTTI

  1. Kansainvälisen koulun oppilaiden kesken vallitsee harvinaisen hyvä henki verrattuna Oulun muihin ”tavallisiin” kouluihin. Mikäli koulukiusaaminen on ongelma Oulussa, niin nyt sitä varmasti puretaan ihan väärästä päästä. Häiriöitä varmasti on jossain määrin kaikissa kouluissa, mutta uskallan väittää että tämä koulu on siitä paremmasta päästä tässä asiassa.