Linnanmaa ansaitsee uimahallinsa

0

Linnanmaan uimahallihankkeesta on tehty vuosien varrella useita aloitteita, kerätty nimilistoja ja kirjoitettu lehtikirjoituksia sekä yksittäisten ihmisten että alueen asukasyhdistyksen toimesta. Vihdoinkin Oulun kaupunginhallitus teki päätöksen Linnanmaan uimahallin uudesta tarvesuunnitelmasta.

Edellisellä kerralla kaupunki haki uimahalliin kumppaneita mm. Oulun yliopistosta ja Haukiputaan kunnasta. Yliopisto ja Haukipudas eivät hankkeelle silloin lämmenneet, Haukipudas kuitenkin rakensi hieman myöhemmin oman uimahallinsa yhden äänen ratkaisevalla erolla. Tänä päivänä tilanne on jo erilainen. Kaijonharjun suuralueen väestöpohja on jo yksinään kasvanut reippaasti ja kasvaa edelleen. Siten todellakin väestöpohjaa uimahallihankkeelle on riittävästi, eikä yhteistyökumppaneita ole tarvetta haalia hankkeen rahoittamiseen.

 Linnanmaan uimahalli on ollut varmaan kaikkein aikojen hitain hanke Oulun kaupungissa.  Kohde on ollut Oulun kaupungin investointisuunnitelmissa jo vuodesta -87, eli nyt jo 25 vuoden ajan. Vuosi toisensa jälkeen suunnitelmia on lykätty milloin milloinkin ”kiireisempien ja tärkeämpien” hankkeiden perusteilla, kuten mm. Raksilan uimahallin ja hieman myöhemmin Raatin uimahallin remonteilla. Joinakin vuosina hankkeita on lykätty kaupungin huonon rahatilanteen johdosta.  Mikään muu kaupunki ei taida olla investoinneissaan yhtä hidas kuin Oulun kaupunki 🙂

 Alun perin silloin 25 vuotta sitten Linnanmaalle kaavailtiin yksi 25 metrin allas ja lasten allas. Nykyisiin mittakaavoihin se on aivan liian pientä. Entiseen puhtaaseen uintiharrastukseen verrattuna monenlainen muu vesiliikunta on kasvattanut suosiotaan ja varsinainen uintitoiminta on joutunut todella ahtaalle. Jotta Linnanmaan uimahallista tuli mahdollisimman hyvin palveleva kokonaisuus tulisikin rakentaa vähintään kaksi 25 metrin allasta, lasten allas ja kahluuallas. Myös lämmin monitoimiallas on nykyaikaa.

 Tarveselvityksestä uimahallin käyttöön saamiseen kestänee vielä muutaman vuoden ajan. Jos ja kun uimahalli vihdoin ja viimein saadaan Linnanmaalle, on se maljan nostamisen arvoinen asia – Niin pitkään se hanke on vienyt.

JAA