Kaupungin metsästysvuokrasopimukset

0

Yhdyskuntalautakunnassa päätettiin pääsiäistä ennen kaupungin maiden metsästysvuokrasopimusten perusteista.  Viranhaltijat olivat tehneet pohjaesityksen, jonka mukaan sopimukset ovat määräaikaisia ja kestoltaan neljä vuotta. Tämä pohjaesitys olisi antanut mahdollisuuden myös uusille ja sellaisille seuroille, joiden kanssa kaupungilla ei vielä ole sopimusta metsästysseuroille päästä kaupungin maiden vuokralaiseksi siellä, missä se suinkin vain on järkevää ja mahdollista. Keskusta, kokoomus ja perussuomalainen äänestivät kuitenkin keskustan esityksen pohjalta, että kaupungin maiden metsästysvuokrasopimukset tehdään toistaiseksi voimassa olevilla sopimuksilla. Jätimme asiasta eriävän mielipiteen kollega Jukka Lappalaisen kanssa.

Minusta toistaiseksi voimassa olevat sopimukset antavat käytännössä ikuiset oikeudet kaupungin maihin pienille ja rajoitetulle joukoille.  Kaupungin maille (siis meidän kaikkien maille) kuuluisi olla mahdollisuus kaikilla kaupunkilaisilla metsästykseen (ainakin pienriistan), eikä vain pienellä erityisjoukolla. Nyt tehty päätös asettaa kuntalaiset täysin eriarvoiseen asemaan.  Toki siellä, missä kaupungin maat sijaitsevat keskellä metsästysseuran omaa aluetta voisi toistaiseksi voimassa oleva sopimus olla paikallaan, mutta muualla ei.

 Jäin lisäksi ihmettelemään kokoomuksen maalaisuutta tässä asiassa. Olen kuvitellut, että kokoomus on enemmän kaupunkipuolue kuin maaseutupuolue, mutta olenkin taitanut erehtyä pahasti.  

JAA

JÄTÄ VASTAUS

Kommentointi edellyttää, että JavaScriptin suoritus selaimessa on sallittu.