Huonojen uutisten viikko

1

Yhteen viikkoon on mahtunut paljon ikävää sekä Suomesta että ulkomailta. Pienimmäksi murheeksi jää se, että edellisen kaupunginvaltuuston kokouksen kaikki loppupykälät joudutaan käsittelemään uudestaan väärin paikalle tulleet varavaltuutetun johdosta. Onneksi kuitenkaan kaupunginjohtaja valintaa ei tarvitse uusia, tiukka äänestys kun oli.

Seuraava pahempi ikävä uutisointi koskee Ylen toimittajien irtisanoutumista ja heidän sananvapautensa sekä tutkivan journalismin rajoittamista välillisesti (tai suoraan) valtion johdon taholta. Huonoja uutisia ovat myös oikeuskanslerin ulostulot siitä kuinka hallitus ei ota huomioon heitä lakien valmisteluissa, vaan väkisin pusketaan eteenpäin ja perustuslaki heitetään syrjään. Henkilökohtaisesti toivon, että diktaturismin alku Suomessa loppuisi heti alkuunsa. Asioiden piilottelu, tiedostusvälineiden uhkailu ja perustuslain unohtaminen ei kuulu demokraattiseen Suomeen, vaikka se arkipäivää jossakin muussa eurooppalaisessa olevassa valtiossa olisikin. Herra pääministerille on toki kiire puskea porvarilliset uudistuksensa läpi, kun aikaa ei ole kuin vain yksi hallituskausi, mutta diktatuurin elkeet, kun siihen joutuu turvautumaan osoittaa omien ajatusten ja tarkoitusperien yleisen hyväksynnän heikkoa pohjaa. Suomen hallitus voisi nyt tarkastella itseään hieman objektiivisesti. Toivon parempaa ja demokraattisempaa uutta vuotta Suomen hallitukselle.

Surullisin uutinen tuli eilen Berliinistä. Terroriteko saksalaisille rakkaalla joulutorilla sai aikaiseksi paljon surua ja iloisen odotetun joulurauhan sijaan murhetta, huolta ja itkua. Murhetta ja kaaosta toki väkijoukkoon ajanut todennäköisesti toivoikin, mutta väkivalta on mielen heikkoutta. Ihminen, joka joutuu turvautumaan väkivaltaan on umpikujassa omien ajatustensa kanssa. Näitä pahasti umpikujassa olevia on joidenkin tietojen mukaan valitettavasti Eurooppaan viimeisen reilun vuoden aikana tullut runsaasti (en tarkoita kaikkia turvapaikanhakijoita). Ollaan tultu hakemaan nk. parempaa elämää, mutta jos se parempi elämä tarkoittaa toisten tappamista ja kuvitelmia, että oma uskonto on se ainoa oikea, niin eikö olisi oikeasti ollut parempi jäädä sinne, missä sitä omaa uskontoa harjoitetaan säännöllisesti ja kaikki ihmiset elävät sen mukaisesti. Toki voimme kysyä, mitä me Euroopassa pystymme asian eteen tekemään? Työntää pois ja lähettää takaisin? Osan kohdalla takaisin lähettäminen tapahtuukin,  mutta niille ihmisille, jotka jäävät tulisi kyetä tarjoamaan vaihtoehtoisia ajattelutapoja. Ei uutta uskontoa, vaan tietä pois ajattelun umpikujasta. Haluaisin uskoa, että Berliinin ja Ludwigshafenin tapahtumilla ei olisi mitään tekemistä uskonnon kanssa, mutta pelkään pahoin, että joudun olemaan väärässä.   

Välimeri ja Etelä-Eurooppa on pullollaan uusia Eurooppaan tulijoita – oma ongelmansa on se, miten sen tulpan pitäminen onnistuu tulevaisuudessa.

Parempaa Joulun aikaa. 

JAA

1 KOMMENTTI

  1. saa kun on laiton tila hakea turvanhaun nimissä parempaa ”elämää ” harjoittaa maailman valloitusta vakaumuksen varjolla ..vaikutukset lähentyvät lintukotoa nopeammin kuin osasimme odottaakaan …mutta täytyyhän heitä ymmärtää kun opit ovat tuollaisia niin teot sen mukaisia vääriä ihmisiä Euroopassa paljon joita vastaan rekat ja kuorma autot toimii hyvin ”säälimättömästi” Kiitos Halonen loppu Oli oikein todettu yhdyn diaknoosiisi ..tuolla tavalla tekevät tilaa itselleen valitettavasti Herätys Mädätys ….Kinkullista tulevaisuutta kaikille