Elopin epäonnistuminen

0

Teki jo mieli kirjoittaa päivällä, mutta eihän sitä yhä edelleen NSN:n palveluksessa olevana saa työaikana kirjoitella mielipiteitänsä julki, kun ei se toimenkuvaankaan kuulu. Mieli kyllä teki…. Eloppi teki siis juuri sen, mitä otaksuin tapahtuvan ensimmäisessä blogikirjoituksessani Pohjoisen Ääneen.

Siis järkytys – pahimmilleen n. 1500 työpaikkaa Oulusta, n. 1000 Tampereelta. Lisäksi vielä Helsinki, Espoo ja Salo. Entäpä kerrannaisvaikutukset? Eloppi veti niin täydellisesti homman kotiin päin, ison rapakon taakse, ettei paremmin voisi tehdä. Ensin tämä vaihe ja osalle vielä ehkä uskotellaan, että heillä on yhä tulevaisuutta Nokialla tai jopa Microsoftissa. Sitten viedään ne tuhkatkin pesästä ja Microsoft saa Nokian koko liiketoiminnan halvalla.

Osa johtajistakin sai lähteä johtoryhmästä. Se toisin käännettynä tarkoittaa sitä, että jäljelle jäävät siis hyväksyvät Nokian suunnitelmat, kuten mm. Esko Aho.

Tampereella marssivat ulos tänään, toivottavasti Oulussa tapahtuu vähintäänkin sama, vähän enemmänkin ja mahdollisimman pian. Uskokaa pois ilmapiiri puhdistuu, kun saa kunnolla tuulettaa.

Ajatukset on kuitenkin käännettävä pian tulevaisuuteen. Suomessa on edelleen hyvä pohja: luovia, osaavia ja sisukkaita ihmisiä ja se on meidän voimavaramme tiukkoinakin aikoina. Toki ei ihan tarkkaan ottaen tiedetä mitä on tulossa, mutta tilanne on ministeri Pekkarisenkin lausunnoista päätellen sen verran vakava, että EU:ta on pakko saada rakennetukimuutosrahaa. Se ei vain yksin auta. Pitää myös keksiä se porkkana, millä Suomessa menestyksellisesti liiketoimintansa aloittaneet yritykset saadaan myös pysymään Suomessa. Tänä päivänähän kaikki hiemankin menestyneet yritykset ostetaan ulkomaille juuri ennen kuin paras kukoistuskausi alkaa. Siinä on Suomen tulevalle eduskunnalle ja hallitukselle töitä ensi kaudeksi.

JAA