Oulun kaupungin tulee luopua kadunvarsien vaalimainostelineistä

1

Perusteluna luopumiselle nostan esille vaalimainostelineissä oleviin vaalimainoksiin kohdistuvan toistuvan ilkivallan ja telineiden rikkomisen, joista aiheutuu taloudellisia kuluja niin kaupungille kuin puoluejärjestöille ja valitsijayhdistyksille.

Telineistä luopuminen vähentää myös turhaa autoilua, kun ympäri laajaa kaupunkialuetta sijoitettavia telineitä ei tarvitse asentaa ja purkaa sekä käydä päivittäin korjaamassa miltään osin. Näin osaltaan torjutaan ilmastonmuutosta.

Äänestäjät ovat suurelta osin siirtyneet jo muutenkin käyttämään nykyaikaisempia valintaperusteita someyhteisöissä perinteisen kadunvarsitelineissä olevan ehdokaskuvan perusteella äänestämisen sijaan, joten Oulun on aika elää tässäkin asiassa tätä päivää eilisen sijaan.

Jätin 24.2. Oulun kaupunginvaltuuston kokouksessa valtuustoaloitteen, jossa esitän, että Oulun kaupunki luopuu jo seuraaviin vuoden 2021 kuntavaaleihin mennessä perinteisistä  vaalimainostelineistä ja niiden sijoittelusta koko kaupungin alueella. Vaihtoehtona voisi olla ehdokaslistojen julkaiseminen kaupungin toimesta samoissa lehdissä, joissa virallinen vaaleista ilmoittaminen tapahtuu mukaan lukien joku ilmaisjakelulehti sekä sen ohella nykyaikaiseen tapaan digitalisaatiota hyödyntäen kaupungin omilla verkkosivuilla ja sosiaalisessa mediassa.

Anne Snellman, sin.

JAA

1 KOMMENTTI

  1. Aivan oikein. Vaalimainonta tienvarsi-telineissä on mennyttä aikaa ja pitää myös tehottomana lopettaa!
    Myös vaalimainonta tienvarsille sijoitetuissa valotauluissa on kyseenalaista ja häiritsee autoilijoiden tarkkaavaisuutta liikenteessä!!!