Venepaikkakäytäntöjen uudistaminen Oulussa

1

Oulun kaupungin yhdyskuntalautakunta korotti venepaikkojen hintoja veneilykaudesta 2019 alkaen. Korotus iski erityisesti uusiin laitureihin satamissa, joissa elinkaarensa päässä olevia laitureita on uusittu.

Veneilykauden pituudeksi on määritelty 1.6. – 30.9. Tämä kausi on liian lyhyt Oulun merialueella kalastaville. Esimerkiksi Torniossa veneilykausi alkaa jäiden lähdettyä ja päättyy 15. lokakuuta.

Jätin 11.11. Oulun kaupunginvaltuuston kokouksessa valtuustoaloitteen, jossa esitän, että satamat pisteytetään venepaikan haltijoille tarjolla olevien palveluiden mukaisesti mukaan lukien maasähkö, vesipisteet sekä septitankin tyhjennysmahdollisuus ja tätä pisteytystä käytetään venepaikkojen hinnoittelun perusteena laitureiden iän ohella. Lisäksi esitän, että veneilykautta jatketaan kalastamisen mahdollisuuksien parantamiseksi siten, että se alkaa 15. toukokuuta ja päättyy 15. lokakuuta.

JAA

1 KOMMENTTI

  1. Ja paljonkos se laituripaikka Oulussa maksaa?Rovaniemen Ounaspaviljongin venesatamassa se maksoi viime kauden 120 euroa eikä veneilykautta ole määrätty.Viime talvenakin yksi isompi vene oli koko talven jäätyneenä laiturissa kiinni.
    Itse en joutanut Bellan kanssa koko kesänä veneilemään,kun oli niin kiire kesä,ainoastaan pikkupruktulla tuli käytyä pari kertaa.Mutta…..ehkä ensi kesänä?