Katos tai vastaava Salonpään koululaisten noutopaikalle

1

Salonpään koulun oppilaat opiskelevat tästä syksystä lähtien kaksi vuotta väistötiloissa Patamäen koululla, kunnes uusi Salonpään koulu on valmis ottamaan koululaiset vastaan.

Keskustelua on kovasti herättänyt purettavan Salonpään koulun vieressä Keskipiirillä oleva koululaisten keskitetty noutopaikka (vilkkaan kierrätyspisteen kyljessä oleva), missä evakkokoululaiset (isojakin määriä oppilaita kerrallaan) aina arkiaamuisin linja-autojaan odottavat.

Tuolla koululaisten nouto-/palautuspaikalla ei ole minkäänlaista suojaa, jossa koululaiset voisivat mm. kierrätyspisteen liikenteeltä ”suojassa” odottaa koulukuljetusta (eikä sateelta & tuuleltakaan). Tällainen katos tai muu vastaava toivottavasti houkuttelisi suojiinsa nuo koululaiset, jotka olisivat siten poissa jäteastioille autoilla tavaraa vievien tieltä sekä mikä tärkeintä olisivat turvassa valtavalta määrältä raskasta liikennettä nyt, kun Salonpään koulua todellakin ryhdytään purkamaan.

Myös käytetty kontti, jonka kyläläiset voisivat maisemoida, kävisi. Sellainen ei ihan äkkiä menisi rikki ja suuremmallekin lapsijoukolle tarjoaisi suojan.

Edellä olevan johdosta jätin 11.11. Oulun kaupunginvaltuuston kokouksessa valtuustoaloitteen, jossa esitän, että Oulunsalon Keskipiirille Salonpään koululaisten noutopaikalle pystytetään katos tai vastaava.

JAA

1 KOMMENTTI

  1. Mites Pitkäkangas. Siellä on selvitty ilman katosta. Ja monessa muussakin koulussa joka on ollut bussikuljetus. Eli höpöhöpö.