Demokratia on Oulussa rikki

1

Sain 27.2.2018 valtuustoaloitteeseeni koskien Varjakansaaren vierasvenelaituria ja Varjakan kehittämistä myönteisen vastauksen. Tämän valtuustoaloitteen olin jättänyt kaupungille 28.8.2017. Kuinkas sitten kävikään?!

Kysyin tänä keväänä Oulun virkamiehiltä, milloin Varjakansaaren uusi vierasvenelaituri on määrä asentaa Varjakansaareen, koskapa sitä ei ole näkynyt.

Vastaus oli:

Otamme laiturin uusimisen suunnitteluohjelmaan kuten yhdyskuntalautakunta on velvoittanut. Rakentamisesta päätetään erikseen mutta tämän vuoden investointeihin, jotka on päätetty valtuustossa ja yhdyskuntalautakunnassa viime joulukuussa, sitä ei ollut mahdollista sisällyttää. Tämän vuoden venesatamainvestoinnit kohdistuvat veneväylien kunnostusruoppausten loppuunsaattamiseen sekä Toppilansalmen venesataman suunnittelu- ja rakennustöihin ja Taskisenrannan ja Raatin venesataman suunnitteluun.

Jatkoksi kysyin:

Onko mahdollista, että uusi laituri tulisi viimeistään 2020 kesänä? Tämä aikataulun venyminen on sääli, koska nyt oleva ainut laituri on käyttökiellossa, mutta sitä joutuvat kuitenkin esimerkiksi turistit käyttämään päästäkseen Varjakansaareen.

Johon vastattiin:

On se mahdollista mutta budjettivarauksella (kuten kaikki tulevien vuosien hankkeet joita ei ole päättävissä elimissä käsitelty). Suunnittelun yhteydessä kustannus tarkentuu. Pyrimme rakentamiseen 2020.

Eli ehkä kesällä 2020 kulttuurihistoriallisesti arvokkaan Varjakansaaren ainut vierasvenelaituri uusitaan! Nyt se on siis käyttökiellossa, mutta sitä kuitenkin käytetään. Valitettavasti Varjakka on jopa poistettu veneilijöiden laajalti käyttämästä satamakirjasta vierasvenelaiturin tilanteen vuoksi!

Kulttuurihistoriallisesti tärkeän Varjakan kehittäminen ei ole edennet sanottavasti, vaikka olen esim. sivistys- ja kulttuurilautakunnan kokouksissa asian toistuvasti ottanut esille. Kuulemma vihdoinkin kesälomien jälkeen järjestetään palaveri Varjakasta, jossa käynnistetään selvitystyö Varjakasta Luupin toimesta. Ongelmana Varjakan kehittämisen suhteen tuntuu olevan se, ettei kukaan tiedä, minkä hallintokunnan vastuulla sen kehittäminen on! Se, kun selviää, niin eiköhän Varjakasta saada upea lippulaiva Oululle ajatellen mm. Oulun Euroopan kulttuuripääkaupunki 2026 -hanketta.

Lisäksi valtuustoaloitteeseeni, jonka jätin 10.9.2018, koskien Varjakan sataman toimintojen kehittämistä, en ole vieläkään saanut vastausta, vaikka olen sitäkin toistuvasti kiilannut vastattavaksi. Valtuustoaloitteisiin pitäisi Oulussa vastata kolmessa kuukaudessa!

Mutta eipä tuolla vastauksella mitään väliä olisi vaikka olisikin positiivinen, kun eihän näitä valtuustoaloitteiden vastauksia tarvitse Oulussa kunnioittaa! Toive on, että kaupunginvaltuutettu unohtaa positiivisen vastauksen, jolloin luvattu toimenpide voidaan sopivasti ”unohtaa”! Vai pitääkö näistä luvatuista toimenpiteistä tehdä valtuustokysely, jonka jälkeen asia mahdollisesti etenee?! En viitsisi tehdä samasta asiasta uutta valtuustoaloitettakaan!

Demokratia on Oulussa rikki!

1 KOMMENTTI