Rinne, entä vanhustenhoito?

0

Julkisuuteen tihkuneiden tietojen mukaan hallitusneuvotteluissa rahaa oltaisiin laittamassa miljardeja kolmeen ratahankkeeseen. Mitään ei sen sijaan ole kuulunut vanhustenhoitoon lisäsatsauksista!

Vaalien alla kaikki puolueet lupasivat laittaa vanhustenhoidon kuntoon. Vain Orpo empi hoitajamitoituksen kirjaamisen suhteen lakiin. Mutta Orpohan ei ole nyt jarrumiehenä hallitusneuvotteluissa. Eli nyt kaiken järjen mukaan pitäisi hoitajamitoitus 0,7 ilmestyä lakiin.

Lisäksi olisi syytä parantaa hoitajien palkkoja ja työoloja, jotta hoitoala muuttuisi veto- ja pitovoimaiseksi. Tiedän, tiedän – minähän jo jankutan. Olen niin kirjoittanut näistä aiemminkin. Mutta mihin olen politiikassa tottunut on toistaminen – ainakin, jos pyritään saamaan läpi vaikeita asioita.

Ja politiikassahan ei saisi laittaa asioita vastakkain. Mutta, jos rahaa on rajallinen määrä – ja yleensä on – joudutaan priorisoimaan hankkeita.

Nyt tullaan siis noihin ratahankkeisiin. Yleensähän tällaisia mittavia hankkeita pyritään ajoittamaan taantuman aikana toteutettavaksi. Eli nyt ei ole näiden hankkeiden aika ellei sitten hallituksen tavoitteena ole aikaansaada taantumaa!

Sen sijaan vanhukset ovat odottaneet jo liiankin kauan. He ansaitsevat NYT parempaa hoitoa. Eli kysymykseni kuuluu: Rinne, entä vanhustenhoito?

JAA