Siniset eivät pelkää hallitusvastuuta, mutta yhdessä asiassa en kompromissiin suostu

6

Hallitusvastuu on kova paikka. Tämän tietävät kaikki ne puolueet, jotka ovat hallituksessa olleet. Toiset puolueet ovat hallitusvastuun kestäneet koko vaalikauden, toiset eivät.

Vaalien jälkeisissä hallitusneuvotteluissa hallitukseen halajavat puolueet joutuvat kukin tekemään kompromisseja vaalilupaustensa suhteen. Tämän tietävät kaikki puolueet. Jos muuta väittävät, ne valehtelevat tai eivät ymmärrä politiikasta mitään!

Kompromisseihin kykenemättömät puolueet päätyvät oppositioon, missä tehtäväksi jää räksyttäminen. Hallituksessa sen sijaan toteutetaan luvattuja asioita. Nyt päättyneellä vaalikaudella Siniset ovat tehneet hartiavoimin töitä suomalaisten hyväksi, ja olemme valmiita jatkamaan tätä työtä (siniset saavutukset ja tavoitteet).

Nyt vaalien alla Suomessa on noussut julkisuuteen vanhustenhoidon kurja tila. Valtaosa puolueista lupaa tähän parannuksen vaalien jälkeen. Pelkään, ettei näin kuitenkaan tapahdu!

Vanhustenhoidon kuntoon laittaminen on minulle näissä vaaleissa yksi asia, josta en ole valmis kompromissia tekemään. Tässä joudutaan tarkastelemaan niin ikäihmisten kotihoitoa kuin myös laitoshoitoa. Hoitajamitoitus pitää kirjata lakiin, jotta turvataan ikäihmisten turvallinen ja mielekäs hoito. Tämä on tärkeää ei vain ikäihmisten kannalta, mutta myös hoitajien työssäjaksamisen kannalta.

Vanhustenhoidon tilan parantaminen maksaa kaikkinensa PALJON. Siksi siitä tullaan vääntämään hallitusneuvotteluissa kovimmin. Ikäihmisemme nyt ja tulevaisuudessa ansaitsevat arvokkaan vanhuuden, johon kuuluu turvallinen arki. Seuraavan hallituksemme on tämä turvattava heille!

 

Aiemmin olen kirjoittanut vanhustenhoidosta seuraavaa

Arjen turvallisuus taattava kaikille

Yksikin yksinäinen ikäihminen on liikaa

JAA

6 KOMMENTTIA

 1. Tämä juttu on jostain Pahkasiasta? Sinitset hallitusvastuuseen? Tietysti, vaikka olisi nolla kansanedustajaa kuten vaalien jälkeen käy, voidaan ministeri valita ihan mistä vain. Tosin epäilen, että Rinne on ensimmäisenä valitsemassa eduskunnan ulkopuolelle jääneistä puolueista edustajia. Taitaa puolueella olla enemmän ehdokkaita kuin kannattajia.

 2. Toinen rekka-auto on täynnä soraa, toinen talouspaperirullia. Niitä purkavien määrä on sama, purkajamitoituksen määräämä. Olisiko järkevää?
  Samoin on vanhustenhoivassa. Hoidettavat ovat erilaisia. Tarvitaan rahan lisäksi hygieniatakuu, ravitsemustakuu, ulkoilutakuu jne.

 3. Eliitti se jaksaa muutaman kaverinsa kanssa heilua ja mollata muita. Ikään kuin sillä tavalla tulisi vaalivoitto. Ei kansa ole tyhmää. Kyllä kansa tietää. Onnea vaan hävittäjähankinnoille!

  • Eihän tuossakaan ole mitään mollausta ,vaan tosiasioita totean.
   Ja on se komea hävittäjä tuo Gripenin Jassi ja ääni on jyhkeä kuten Draakkenissa..Saan seurata aitiopaikalta,kun Jassit ja Hornetit laskeutuvat ja nousevat taloni yläpuolella ja harjoittelevat jatkuvaa idän uhkaa vastaan.
   Tiedä vaikka valitsemme sata Jassia.

 4. Ogelin ei kannata harrastaa persumaista dissaamista. Uusia ehdokkaita tulee väkisinkin eduskuntaan, koska niin moni vanha konkari jättää politiikan. Annetaan kaikille vaalirauha tehdä työtään.Eihän kukaan halua vikisijää ja anteeksi pyytelijää äänestää , joten on uskottava itseensä. Tähän kisaan on jokaisen ollut syytä lähteä tosi mielellä. Aika näyttää ketkä lopulta valitaan. Sinisille voi antaa tunnustuksen sitkeydestä ja ahkeruudesta haastavassa hallitustyössä. Ovat yhteistyökykyisiä ja fiksuja.

 5. Jäikö selitettävää.Näytöt annettu tällä hallituskaudella.
  Peräkonttipuolue oli soinin,kokoomuksen ja kepun käsikassara.Goodbye.