Varjakansaaren vierasvenesataman laituri tulee kunnostaa tai uusia

0

Oulunsalon Varjakan alueen kehittämisestä kerrotaan Oulun kaupungin sivulla seikkaperäisesti.

Varjakan aluetta on jo hienosti ennallistettu ja kehitetty. Vaikkakaan yhteistyökumppania Varjakan matkailualueen kehittämiseksi ja toteuttamiseksi ei ole löytynyt, ei kyseistä kulttuurihistoriallisesti merkittävää aluetta tule alasajaa, vaan etsiä uusia keinoja kehittää aluetta edelleen.

Varjakansaaren vierasvenesatama on käyttökiellosta huolimatta ahkerassa käytössä, koska ihmiset haluavat ihailla Varjakansaaren ihmeitä. Laiturin kohtalo on nyt sidottu Varjakan alueen asemakaavoitukseen. Tämä kohtalonyhteys kuitenkin hidastaa laiturin kunnostusta/uusimista kohtuuttomasti.

Edellisen johdosta jätin 28.8.2017 Oulun kaupunginvaltuuston kokouksessa valtuustoaloitteen, jossa esitän, että Varjakansaaren vierasvenesataman laituri kunnostetaan tai uusitaan pikaisesti.

JAA