Liikuntaresepti-toimintamalli käyttöön Oulussa

0

Liikunta on parasta sairauksien ennaltaehkäisyä. Liian vähän liikkuvia perusterveydenhuollon potilaita tulisi kannustaa liikkumaan mm. antamalla heille liikuntaresepti (räätälöityä neuvontaa, potilasohje tai ohjattua liikuntaa).

Mm. Limingassa edellä olevaa toteutetaan seuraavasti : ”Terveyskeskuksessa asiakkaalle voidaan kirjoittaa liikkumisresepti, johon sisältyy ohje asiakkaalle sopivaan liikkumiseen. Reseptin saaneet asiakkaat saavat halutessaan vastaanotolla ajan liikuntaneuvontaan, jossa yhdessä liikuntaneuvojan kanssa tarkennetaan liikkumisohjetta sekä annetaan esimerkiksi tietoa paikkakunnan liikkumismahdollisuuksista.”.

Lisäksi, koska sote-uudistuksen toteutuessa terveyspalvelut siirtyvät maakunnan järjestettäväksi liikuntapalveluiden jäädessä kunnan hoidettavaksi, liikuntaresepti-toimintamalli tulee olemaan erinomainen keino estää syntymästä raja-aitaa terveys- ja liikuntapalveluiden välille.

Edellisen johdosta jätin 5.6.2017 Oulun kaupunginvaltuuston kokouksessa valtuustoaloitteen, jossa esitän, että Oulun kaupungin hyvinvointikeskuksissa ja terveysasemilla lääkärit alkavat määräämään liikuntareseptejä.

JAA

JÄTÄ VASTAUS

Kommentointi edellyttää, että JavaScriptin suoritus selaimessa on sallittu.