Kouluverkkopäätöksen aukaisuyritys

0

Nyt se tuli, mitä osasin odottaa. Valtuuston viime kesäkuussa hyväksymä Oulun kouluverkko 2020-luvulla -päätös, yritetään avata.

Seuraavassa kaupunginhallituksen kokouksessa 24.4. on viimein esityslistalla Sanginsuun koulun toiminnan jatko. Sivistys-ja kulttuurilautakunnan yksimielinen päätös 19.1.2017 oli seuraava:

”Myllyojan koulun Sanginsuun yksikkö jatkaa toimintaansa, kunnes koulu on investointi- tai peruskorjaustarpeessa. Tällöin koulun jatkoa tarkastellaan uudelleen, kuitenkin viimeistään vuonna 2022. Samassa yhteydessä laaditaan lapsivaikutusten arviointi.”

Nyt kaupunginjohtaja on lisännyt edelliseen lauseen:

”Samassa yhteydessä tehdään myös kokonaisarviointi huomioiden muun muassa Oulun kaupungin taloudellinen tilanne.”

Tämä lisäys on turha. ”Kokonaisarviointi” tarkoittaisi Oulun kouluverkon uudelleen arviointia kokonaisuudessaan eli Oulun kouluverkko 2020-luvulla -päätöksen avaamista. Ovelaa! Ei käy!

Edellisestä johtuen tulen esittämään ensi maanantaina kaupunginhallituksen kokouksessa, että kohdassa ”Myllyojan koulun, Sanginsuun yksikön toiminta 1.8.2017 alkaen”, päätösesityksestä poistetaan lause ”Samassa yhteydessä tehdään myös kokonaisarviointi huomioiden muun muassa Oulun kaupungin taloudellinen tilanne.”, jolloin päätösesitys kuuluu: ”Kaupunginhallitus esittää kaupunginvaltuustolle, että Myllyojan koulun Sanginsuun yksikkö jatkaa toimintaansa, kunnes koulu on investointi- tai peruskorjaustarpeessa. Tällöin koulun jatkoa tarkastellaan uudelleen, kuitenkin viimeistään vuonna 2022. Samassa yhteydessä laaditaan lapsivaikutusten arviointi.”

JAA

JÄTÄ VASTAUS

Kommentointi edellyttää, että JavaScriptin suoritus selaimessa on sallittu.