Reuna-alueiden kohtalonhetket käsillä – SINÄ päätät!

0

Käsillä olevat kuntavaalit ratkaisevat Oulun reuna-alueiden kohtalon. Äänestäjät päättävät, miten Oulua jatkossa kehitetään. Äänestäjät antavat tuleville valtuutetuille valtakirjan päättää, näivetetäänkö reuna-alueet, vai kehitetäänkö koko Oulua jatkossa.

Nyt siis kannattaa todellakin mennä äänestämään! Demokratian perusjalka on kuntalaisten vaikuttaminen äänestämällä kuntavaaleissa. Tällä hetkellä gallupeissa vain puolet vastaajista kertoo mielipiteensä. Ennakoiko tämä äänestysaktiivisuuden alhaisuutta? Toivottavasti ei. Jopa tutkijat ovat huolissaan.

Mutta gallupit eivät äänestä vaan SINÄ! Sinulla on oma ainutlaatuinen oma yksi äänesi. Jokainen ääni lasketaan. Näistä yksittäisistä äänistä kasvaa äänimeri. Tämä on sitä demokratiaa!

Timo Soini on viisaasti sanonut: ”Minulle on turha valittaa, jos sinä et äänestä.” Niin se vaan on! Vaikka se oma yksittäinen ääni voi tuntua vähältä, se lasketaan, ja joskus yksikin ääni on ratkaissut sen, kuka valitaan.

Ennakkoäänestys alkaa ensi keskiviikkona 29.3. Käytä tuota omaa ainutlaatuista yhtä ääntäsi harkiten. Tutki, mitä mahdollinen ehdokkaasi on naisiaan tai miehiään, mitä hän on jo valtuustossa saanut aikaiseksi, miten hän äänesti viime kesäkuun kouluverkkoäänestyksessä, millainen ryhmäkuri ehdokkaasi puolueella on jne. Olen varma, että juuri sinullekin löytyy sopiva ehdokas. Äänestetään, ja pidetään reuna-alueet hengissä! SINÄ päätät!

JAA