Oulussa velloo

1

Oulu menestyy, kun ymmärretään kehittää koko Oulua tasapuolisesti. Tällöin ihmisillä on aito mahdollisuus valita, haluaako asua kaupunkimaisessa miljöössä vai maalaismaisemassa. Tämä oli myös tavoitteena, kun yhdistymissopimusta kirjoitettiin.

Tällä hetkellä Oulussa ollaan vellovassa tilassa koulupalveluiden suhteen. Vaikka viime kesäkuussa kouluverkosta päätettiinkin reuna-alueitakin kunnioittavalla tavalla, jaksavat monet edelleen kyseistä päätöstä ehdollistaa. Tuo päätös syntyi valtuustossa äänin 36-31. Siis 31 valtuutettua Oulussa kannatti virkamiesesitystä, joka oli heikentämässä koulupalveluita varsinkin reuna-alueilla.

Nyt puhutaan, että kouluverkkopäätökseemme ”joudutaan” palaamaan uuden valtuuston myötä. Tällainen keskustelu aiheuttaa epävarmuutta alueilla, joihin heikennykset olivat kohdistumassa. Varmasti tontin ostaja miettii kaksi kertaa, uskaltaako reuna-alueen maalaismaisemaan rakentaa tulevaa kotiaan. Miten pitkä koulumatka lapsille muodostuukaan?! Meidän valtuutettujen tulee olla päätöksissämme vastuullisia, ja pitkälle tulevaisuuteen katsovia. Tähän pitää myös kuntalaisten voida luottaa.

Seuraavat kuntavaalit tulevat olemaan kohtalon kysymys reuna-alueille. Valitaanko valtuustoon koko Oulua rakentavia valtuutettuja, vai vain keskusta Oulua kehittäviä, ja toisaalta reuna-alueita näivettäviä?! Siinäpä kysymys!

JAA

1 KOMMENTTI

JÄTÄ VASTAUS

Kommentointi edellyttää, että JavaScriptin suoritus selaimessa on sallittu.