Kun röyhkeydellä ei ole mitään rajaa, ammattiliitot verolle

7

Julkisuudessa on käyty viime viikot kovaa vääntöä hallituksen työllisyyspoliittisista linjauksista. Ammattijärjestöt JHL etunenässä on vastustanut näkyvästi hallituksen linjauksia toimin, jotka uhkaavat lukuisten muiden lakkojen lisäksi viedä ruuan, niin lasten kuin vanhustenkin suusta. Sijaiskärsijöiksi ovat joutumassa lasten ja vanhusten lisäksi erityisesti työnantajat, jotka ovat täysin ulkopuolisia koko riidassa.

Vienti kärsii ja sitä kautta verotulojen lasku tulevat vaikuttamaan kaikkien muidenkin kansalaisten elämään. Myös suomalaisten yritysten maine sopimuskumppanina kärsii mahdollisten tuotantokatkoksien johdosta, niin meillä kuin maailmallakin ja kaikki vain sen takia, että ammattiyhdistykset yrittävät ottaa vallan lainsäädännöstä vaaleilla valitulta eduskunnalta.

Ei ole vaikea nähdä mihin tämän kaltainen riitaan täysin ulkopuolisia yrityksiä ja yrittäjiä kurittava toiminta johtaa. Kun tulot ja mahdolliset tulevat sopimukset jäävät saamatta, joutuvat yritykset sopeuttamaan toimintaansa. Epävarmuuden lisääntyessä ei uskalleta palkata lisää väkeä. Pahimmillaan tämä johtaa irtisanomisiin, joiden aiheuttajana ovat vain ja yksinomaan ammattiliittojen harjoittama painostus eduskuntaa kohtaan, ay-liikeen hengenheimolaisen ja sylikoirana toimivan oppositiojohtajan siunatessa kyseisen toiminnan.

Oman vallan turvaamiseksi liittojen johdossa ollaan valmiita uhraamaan jälleen kerran, niin Suomen kuin omien jäsentenkin hyvinvointi. Voikin perustellusti kysyä, että eikö ay-johtajien röyhkeydellä ole mitään rajaa?

Ammattiyhdistys johtajien etujen turvaamista varmasti helpottaa se, että ammattiyhdistykset eivät maksa veroja. Näiden Suomen suurimpien ”veroparatiisien” sallimisen johdosta valtiolta jää suunnaton summa veroja saamatta. Viimeistään nyt on aika korjata tämä epäkohta ja saattaa myös ammattiyhdistykset samalle viivalle verotuksen suhteen muiden kanssa.

Lisäksi tavallisella kansalaisella on hyvä ja helppo keinoa ottaa kantaa tämän painostuksen ja demokratian halventamisen suitsimiseen. Käy allekirjoittamassa oululaisen kaupunginvaltuutetun ja kaupunginhallituksen jäsenen Janne Heikkisen tekemä kansalaisaloite, joka osaltaan väkevästi osoittaa eri epäkohtia:

https://www.kansalaisaloite.fi/fi/aloite/3354

JAA

7 KOMMENTTIA

 1. tämä aloiten hyvä, samaa verottomuutta ja itse aissa ay-liikettä verotuksella tukemista edustaa ay-jäsenmaksujenverovähennys,jonka pistamisesta onmyös kansalaisaloite olemassa

 2. Olen samaa mieltä, kunhan 4 miljardin yritystuet poistetaan samalla. Heti mukana ja allekirjoitan.

 3. Ja puoluetuet samaan syssyyn romukoppaan! Kyllähän tässä Työaikalailla aikalailla ollaan työnantajan pakkovaltaa lisäämässä, ei työntekijän.. Tlläkin hetkellä kyllä työnantaja pääsee työntekijästä joka jättää työnsä tekemättä, juopottelee tms on ongelmallinen..

 4. Saukki ja pikkuoravat: Älä kerro satuja en mä jaksa kuunnella, Trolli se on tämäkin.

 5. Nuoret kriitikot Kaismo ja Heikkinen eivät näköjään muista miten yleishyödyllisten yhdistysten verovapaus on syntynyt. Kokoomus on etunenässä ollut sitä mallia rakentamassa.
  Verovapauden piiriin on saatu suuret rikkaudet keränneet liikemiehet jotka ovat säätiöineet omaisuutensa.
  Kokoomuksella on puolueena useita säätiöitä ja niissä verot ovat tuntematon käsite.
  Toki muillakin puolueilla pyörii varallisuus ja tulojen hankinta verottomana näissä säätiöissä.
  Keskustapuolueen puuhat ovat osittain nousseet julkisuuteen asuntoasioiden kähminnöistä. Nuorisosäätiö ja Tarveasunnot ovat kähmineet yhteiskunnan rahoja omaan liiketoimintaan.
  Nuoret leijonat voisivat käynnistää laajemman julkisuuskamppailun teemalla: Kaikilta yleishyödyllisiltä yhdistyksiltä verovapaus pois!!!

 6. Koska röyhkeydellä ei ole mitään rajaa niin:
  – kaikki pääomatulot edes jollekin verolle: vakuutuskuoret, yritysten yli 10% osakeomistusten osingot, …
  – kaikki asumistuet (~ 2 miljardia/v) valtion ja kuntien omistamille sijoitusasunnoille pois keinottelijoilta
  – hallintarekisteröityjen omistusten tuotoille 70% marginaalivero anonyymien osalta
  Tästä se rehellisyys selkärangasta lähtee – jos on lähteäkseen.

 7. olen samaa mieltä ay-liike aikansa elänyt demareitten elätti pulju isot palkat revitään duunarin selästä ja jos jotain liitosta pitäs saada sekin tuskien takana.koska suomessa viimeksi kunnolla lakkoiltu ?-56 suurlakko ei sen jälkeen verolle vaan koko pulju tai lappu luukulle ja työpaikka kohtaset sopimukset