Rinteen vasemmistohallituksen tuhonteatteri

12

On ollut hämmentävää seurata, kuinka Antti Rinteen vasemmistohallitus on puolessa vuodessa kyennyt sotkemaan asian kuin asian ja pettämään ennen vaaleja antamansa lupauksensa. Hallitusohjelmassa selvittelyhallitukseksi paljastunut hallitus on osoittautunut sekoiluhallitukseksi.

Vappusatanen kutistui vappuvitoseksi, lupaus opintotuen nostosta unohdettiin, isoon ääneen kuulutetut infrahankkeet typistyivät, pohjoisen jäädessä kokonaan paitsioon. Hoitajamitoitus, jonka piti demareiden mukaan hoitua parin tunnin työllä, paljastui sekin vaalien alla annetuksi katteettomaksi lupaukseksi. Listaa petetyistä lupauksista voisi jatkaa, vaikka kuinka pitkään.

Työllisyyttä on parannettu lähinnä ministeriöiden esikuntia ja valtiosihteerien määrää kasvattamalla. Näyttääkin siltä, että Suomen historian vasemmistolaisimmalle hallitukselle on ollut tärkeintä löytää suojatyöpaikat omille politrukeilleen sekä ajaa jääräpäisesti oman pienen eturyhmän eli ammattiyhdistysliikkeen etua Suomen edusta välittämättä. Tuorein ja räikein esimerkki tästä on Postin lakko, jossa omistajaohjauksesta vastaava ministeri Paatero (sdp) heittää pääministeri Rinteen (sdp) hyväksynnällä hyvän hallintotavan romukoppaan sotkeutumalla yrityksen hallituksen toimintaan ohi hallituksen jäsenen vastuun.

Yli kaksikymmentä vuotta sijoitusalalla työskennelleenä on helppo todeta, että tällainen toiminta omistajaohjauksesta vastaavalta ministeriltä aiheuttaa huolta markkinoilla myös muiden valtio-omisteisten yhtiöiden omistajakunnassa. Rinteen hallitus on ilmoittanut myyvänsä miljarditolkulla omaisuutta kattaakseen tulevaisuus investoinneiksi naamioimaansa syömävelkaa. Kasvava huoli taas vaikuttaa osakkeista saatavaan hintaan. Osaamattomuutensa osoittaneen Paateron sekoilu saattaakin koitua satojen miljoonien arvoiseksi tappioksi maamme kannalta.

Hallituksen tulisi pyrkiä edistämään työllisyyttä ja hyvinvointia sekä ajaa kaikin keinoin Suomen etua, mutta miten toimii Rinteen hallitus? Se on osoittautunut yhden eturyhmän eli ammattiyhdistysliikkeen etujärjestöksi, jonka seurauksena on saatu koko maa sekaisin ja edellisen hallituksen hyvä työllisyys- ja talouspolitiikka tapettua puolessa vuodessa! Tilannetta kuvaa karulla tavalla PAU:n mielenosoittajat, jotka olivat Iltasanomien (24.11.2019) mukaan puhuneet ”meidän ministereistämme” torstain mielenosoituksessa ja tarkoittaneet Paateroa sekä kaiketi Rinnettäkin. Aika härskiä vai mitä?

Rökäletappionsa jälkeen hallitukseen lähtenyt keskustapuolue kuulutti vaalien jälkeen isoon ääneen, että hallitukseen mennään vain, mikäli heidän kaikki kynnyskysymykset toteutuvat. Tällä hetkellä voi todeta entisen pääministeri Lipposen termiä käyttäen, että sokea Reettakin näkee, kuinka hallitukseen kakkospuolueeksi tulleella keskustalla pyyhitään lattiaa mennen tullen. Keskustasta onkin tullut puolessa vuodessa äänetön yhtiömies, jonka tehtävä on leimata ammattiyhdistysliikettä myötäilevän vasemmistohallituksen tahtoa. Kuinka kauan elinkeinoministeri Kulmunia (kesk) ja valtiovarainministeri Lintilää (kesk) ministeriauton takapenkki vetää puoleensa niin paljon, että he haluavat puolustaa tätä tuhonteatteria?

JAA

12 KOMMENTTIA

 1. Jopa oli tyhjänpäiväinen juttu Tomilta. Persumaista ilmaisua ilman todenperäisyyttä. Kokoomukselta on loppuneet omat eväät niin lähdetään lapselliselle populistiselle linjalle.

 2. Kolumnia lukiessani totesin sadunkertojien voivan hyvästi tässä maassa. Tomi Kaismo pyydän edes hieman totuutta hallituksen työn tarkasteluun.

 3. Mikä on satua?
  Tuliko vappusatanen? Ei.
  Tuliko opintotuen korotus? Ei.
  Tuliko hoitajamitoitus tunnissa voimaan? Ei.
  Onko ministerin toiminta hyvän hallintotavan vastaista? On

 4. Tomi löysi kaiken oleellisen. Tämä hallitus kaatuu ensi syksynä. Silloin Rinteen lupaukset viimeistään romuttuvat.

 5. Voi voi Tomi.Nyt kyllä pikkusieluinen vihreä VeikkoSetä Ervasti repii lopullisesti pelihousunsa,kun tuommosia kirjoitetaan viherkommarivasureista,missä on ”sydämen sivistys”? ja politiikan ymmärtäminen?
  No,onneksi mielipideveikko ei pääse tähän ketjuun poistelemaan eimieluisiaan kirjoitelmia.

  Valehdellen vaaleihin,vilpillä valtaan ,sehän on aina ollut demukoiden motto.Vieläkin ihmetyttää etteikö eläkeläiset ja vanhat ihmiset opi,että luopiodemarit pettää aina kuten kepukin.
  Sossuäänestäjien keski-ikä on yli 60-vuotta,kannatus tippuu koko ajan luonnollisen poistuman kautta,ja puolueen vilpillisen toiminnan takia,ja nuoret ei äänestä sosialisteja.
  Sossujen keksintö on leikattu indeksi(lipponen) Elinaikakerroin(haatainen,mönkäre,filatov) joka syö eläkettä koko ajan,ja sinun on työskenneltävä pitempään,että saat saman eläkkeen,
  Sossujen keksintö on myös,että et nuorena saanut eläkekertymää,vaan se alkoi 23-vuotiaana työelämässä.
  Ja silti eläkeläiset muutaman lantin toivossa äänestävät noita luopioita jotka ovat vieneet eläkeläisiltä satasia kuukaudessa.

  Tosi on,että vasurihallitus on pettänyt kaikki lupauksensa,eikä sen….eikä koko maan tulevaisuus näytä hyvältä.Toki sipilän hallituksella,joka oli tosi mätä sekin oli maailman noususuhdanne apuna,nyt on toisin.
  Mutta niin tai näin.Vasemmiston taloustaidot kyllä tunnetaan aina Venezuelaa myöten,sossut tulee tyrimään lähes kaiken.

 6. Paatero ja Rinne jäivät taas kiinni valehtelusta Postin lakossa.He olisivat uhranneet 700 postilaista.On siinä meillä ”työväenpuolue”.
  Ei päivää ilman sossusotkuja.Tänään Postin valehtelu,sossujen ihmiskauppaBaltsarille työnnetyt miljoonat,pidädetyn sossunaisen nimen poisto puoluerekisterin johtopaikalta,jne.
  Tuon kävelevän katasrohvin hallitus kippaa pian.Luopiodemareiden arvopohja on nähty.

  Mutta toivottavasti Rinne vielä jatkaa.Se tekee hyvää sossujen kannatukselle,ja Persut kiittää.

 7. Kaismokin on näköjään liittynyt perussuomalaisiin; Onnea valitsemallasi tiellä!

 8. Kohta veikko setä poistaa tominkin kommentit. Ne eivät miellytä veikkoa. Vihervasemmiston sensuuri kunniaan,veikon blogeissa.

 9. ”Vihervasemmiston sensuuri kunniaan,veikon blokeissa.”
  -Näin näkyy olevan.Tuiran Poju näkyy poistaneen kaikki plokinsa.

 10. iso vitsi koko ukko,no toivotaan et lukee uutiset?persut ja kokkelit nostavat kannatustaan ja hyvä niin