Kovia aikoja

0

Yhteistyössä Mikko Haapalan kanssa:

Vanha lausahdus ”elämme kovia aikoja” sai tällä viikolla uuden käsityksen. Suomeen entistä kovemmin rantautuvan koronaviruksen seurauksena Suomi pistettiin lähes kiinni. Hallituksen maanantaina julkistamat esitykset ovat kovia, mutta välttämättömiä, jotta viruksen leviämistä saadaan estettyä. Kiitos siitä maamme hallitukselle ja eduskunnalle, joka päätti yhdessä rintamassa asiasta.

On päivän selvää, että kriisin hoidossa ihmisten hyvinvointi ja terveys tulee olla etusijalla. Tartuntavaaran lisäksi ihmisiä huolettaa tulevaisuus. Etenkin monet pienet palvelualoilla toimivat yritykset ovat todella isoissa haasteissa, kun ihmiset eivät enää syö ravintoloissa, käy teatterissa, käytä takseja tai busseja eivätkä käy esimerkiksi hierojalla tai kampaajalla samalla tavalla kuin tavallisesti.

Kuten varmasti moni muukin, niin myös me aloimme miettimään, että mitä voitaisiin tehdä, jotta tukalassa tilanteessa olevien yritysten asemaa voitaisiin helpottaa edes vähän ja siten edistää työpaikkojen säilymistä. Sanomattakin on selvää, että nyt jos koskaan lausahdus ”suosi suomalaista” saa entistä isomman merkityksen. Olisiko nyt hyvä hetki ostaa esim. valmistujaislahjaksi lahjakortti tai jos mahdollista, niin olisiko hyvä olla hyvissä ajoin liikkeellä joululahjojen ostossa ostaen lahjakortit paikallisilta yrittäjiltä? Verkkokaupoista ostaessa pidetään etusijalla ostot suomalaisista verkkokaupoista. Kun riittävän moni ottaa haasteen vastaan, niin näillä toimilla omalta osaltaan autetaan yrityksiä ohi pahimman kassakriisin ja vaikutetaan työpaikkojen säilymiseen.
Yrittäjä liittymällä perustamaamme ryhmään voit ilmoittaa ryhmässä kuluitta mitä palveluita kauttasi saa. Vastaavasti kansalaiset, jotka liittyvät ryhmään saavat sitä kautta lisää tietoa paikallisten yritysten tuotteista ja mahdollisista tarjouksista.

Arvomme kaikkien 13.4.2020 sivusta Tekoja ja toimintaa sivusta tykänneiden ja ryhmään liittyneiden kesken seuraavat palkinnot: 3 kpl Ravintola Puistolan 30 euron lahjakortteja, 3 kpl Teatteri Rion lahjakortteja, 3 kpl Liikuntakeskus Hukan 1 kk jäsenyyttä, BPhair Oy:n tuotepaketin. 3 kpl 30 eur lahjakortteja Medkit Finland Oy:lle sekä 3 kpl AC Oulun pipoja. Mikäli ryhmään liittyvien jäsenien määrä kasvaa yli 1000 jäsenen tulemme lisäämään arvottavien palkintojen määrää.

Haluamme olla myös järjestämässä kummankin noin 20 vuoden yrittäjäkokemuksen kautta syntyneiden verkostojen kautta apua tarvitseville yrityksille sparraus apua heidän haasteissaan. Haastamme tähän ”yrityskummi” toimintaan tuntemiamme pitkänlinjan yrittäjiä, joilla on kokemusta, niin -90 luvun lamasta, 2008 vuoden finanssikriisistä, ym. Haastamme toimintaan yhä vahvemmin mukaan myös Pohjois-Pohjanmaan Yrittäjät sekä kaikki heidän paikallisyhdistykset. Mitä isompi joukko ottaa haasteen vastaan, sitä paremmat mahdollisuudet on löytää paras apu eri alojen toimijoille mitä erinäisimmissä haasteissa.

Nyt jos koskaan tarvitaan yhteistyötä, sitä kuuluisaa paljon puhuttua talvisodan henkeä. Kuten presidenttimme viisaasti sanoi ”Kun meille sanotaan, että ottakaa fyysistä etäisyyttä, niin otetaan myös henkistä läheisyyttä. Nyt tarvitaan sellaista ajattelua, että minä en ole tässä yksin vaan me olemme joukolla. Toinen toistaan tukemassa.”

Tykkää sivusta: https://www.facebook.com/Tekoja-ja-toimintaa-103175147990868/?hc_location=group

Liity ryhmään seuraavassa osoitteessa: https://www.facebook.com/groups/1547405055438566/?ref=share

Oulussa 18.3.2020

Tomi Kaismo ja Mikko Haapala

JAA