Avioero biisiksi – Anna Anteeksi uusi oululainen julkaisu

0
Anna anteeksi , vaikka sanat lienee turhia.

Moi. Ajattelen asian niin, että vaikka kuinka asiat painaisivat mieltä ja elämä tuntuu matalalentoiselta, niin en luovu asioista, jotka ovat minulle tärkeitä. Musiikin tekeminen on minulle tärkeää. Se on ollut sitä jo vuosia. Kun päivätyöni loppuivat, niin jouduin laittamaan ja asettamaan elämääni toisenlaiset tavoitteet. Haenko heti uusia töitä ja jatkan samaan malliin kuin ennenkin? Aamusta iltaan vilkskettä ajattelematta oikeasti mitä elämältä haluan. Vai olisiko nyt jonkin toisenlaisen valinnan aika?

Valitsin sen mitä itse halusin

Viime syksynä Yt -neuvotteluiden jälkeen jouduin jättämään päivätyöni. Niissä samoissa hommissa olin puurtanut 12 vuotta kolmessa eri firmassa. Sitä ennen toinen 12 vuotta eri elannon hankintapuuhissa. Huomasin, että erotukseni helpotti minua. Kuin taakka olisi pudonnut harteiltani. Kyseinen työ ei ollut enää minua varten. Toki olin sisäisesti kysynyt erilaisia työtehtäviä, mutta se oli ensiapua alkaneeseen masennukseen, jota kukaan ei ehkä nähnyt naamastani tai olemuksestani. Ehkä joku kuitenkin näki, koska potkut tulivat?

Olin tienristeyksessä ja huomasin, että muut ihmiset, jotka saivat jättää työnsä samoihin aikoihin tahtoivat työllistyä mahdollisimman pian tai kouluttautua johonkin uuteen tai syventää tietämystään omalta osaamisalueeltaan. Minulla ei ollut sellaista tarvetta. Halusin huokaista ja maistella elämän tuulia rauhassa. Minulla oli siihen mahdollisuus, koska elämäntilanteeni oli sellainen. Päätin alkaa panostamaan musiikkiin. Hommasin sellaisia musiikkialaan  liittyviä tarvikkeita, joista olin kiinnostunut. Olin intohimoisesti kiinnostunut musiikin tekemisestä omassa kotistudiossa, jotta voisin itse tehdä sävellyksistäni enemmän oman näköisiä. Olin aiemmin äänitellyt tuotoksiani vain puhelimen muistiin. Nyt oli aika ja aikaa tehdä sitä mikä todella kiinnosti. Halusin oppia uutta ja siinä opinahjossa olen edelleen.

Anna Anteeksi kappale kertoo erosta – pohdin julkaisemista 4 vuotta

Rohkeasti eteenpäin kohti syvimpiä tunteita. Miksi pelkäisin elämän edessä? ’Anna anteeksi’ on kappale, jonka julkaisemista pohdin neljä vuotta. Pääsyy oli kappaleen sanoma ja henkilökohtaisuus. Arka aihe, joka kosketti minua syvästi. Tein kappaleen parina iltana vuoden 2016 alussa. Olin eronnut muutamia kuukausia aiemmin ja kyyneleet valuivat vuolaina kun puursin sanojen ja sävelien maailmassa. Paljastan kappaleessa omaa elämääni ja sen vuoksi päätin sulkea biisin omaan arkistooni ikuisiksi ajoiksi. Sillä oli paikka vain minun sydämessäni – ei kenenkään muun. Sain purettua tunteita siihen ja pääsin eteenpäin ontuen. Se oli sen tarkoitus. Ei julkinen esittäminen.

Eräänä päivänä ystäväni pyysi minua esittämään muutamia pöytälaatikkosävellyksiä ja yhtäkkiä ’Anna anteeksi’ – sanat olivat hänen kädessään. ”Mikä biisi tää on? Soita tää mulle.” Ajattelin, ettei ole paskempaa aihetta ja biisiä maailmassa, mutta kaveri vaati ja selätti mut. Soitin biisin ja se vaikutti kaveriini hyvin vahvasti. Hänkin oli eronnut. Hänen mielestään kappaleen herkkyys, kerrontatapa ja ääneni tekivät siitä uskomattoman todellisen ja koskettavan. Se, jos jokin on hyvän kappaleen piirre. Oli aika jakaa biisi myös muiden kuultavaksi ja tässä se nyt on! Halusin julkaista tämän kappaleen kaikille eronneille, jotka ovat tunteneet ja kokeneet eron tuottamaa ahdistusta ja tuskaa.

KUUNTELE TÄSTÄ ANNA ANTEEKSI kappale ja seuraa minua Spotifyssä, sillä uusi EP, neljä kappaletta sisältävä Mikään Ei Oo Mahdotonta ilmestyy 15.5.2020.

Eletään! Meillä kaikilla on siihen mahdollisuus!

AXXU

Porrasjuoksu on kivaa vastapainoa musiikin tekemiselle ja kirjoittamiselle.