Korona ja koronattomuus pääsiäisenä

0

Hei. Parin vuoden hiljaisuuden jälkeen sain ajatuksen blogin kirjoittamisesta. Tämä johtuu kiireen loppumisesta ja mielen rauhoittumisesta. Korona on saanut tämän aikaan.

Miten korona näkyy Jäälinmerellä?

Jäälijärvellä paistoi toissapäivänä aurinko todella kirkkaasti, jää kimmelsi, ihmiset olivat aktivoituneet monin eri tavoin ja olivat tulleet nauttimaan keväästä kauniisiin maisemiin avaraan luontoon. Yksikin nainen oli miehensä yllyttämänä harjoitellut luistelemaan retkiluistimilla. Hän kertoi, että aiemmin oli käynyt luistelemassa ja oli vannonut, että se oli se ensimmäinen ja viimeinen kerta, koska nilkat lonksuivat ja se oli epämukavaa. Nyt kun oli aikaa, niin hän oli oppinut tekniikan ja luikui sulavasti peilikirkkaalla jäällä. Hetkeksi pystyin unohtamaan todellisuuden, kun JoogaTiian kanssa nautimme Jäälimeren tunnelmasta ottaen muutamia jooga-asanoita ja hengittäen puhdasta ilmaa keuhkot täyteen ja puhaltaen ne ulos.

Sinulla on lupa levätä?

Pääsiäisenä ihmiset ovat antaneet itselleen ja läheisilleen aikaa muinakin vuosina, mutta tänä vuonna ajan antaminen muutti muotoaan, koska kaikki ylimääräinen kiire loppui. Ajatus siitä ettei kukaan muukaan tee töitä,  pidä liikeneuvotteluita ja asiat eivät etene kuten muina vuosina. Lepääminen ja kotona pysyminen on Suomen valtion tahto. Se on parasta mitä voit nyt tehdä. Sinulla on lupa levätä. Sitä ei voi sinulta evätä.

Kaikella on kääntöpuolensa. Lääkärit, sairaanhoitajat, lähihoitajat ja muu terveydenhuolto ovat lujilla. Ihmisiä sairastuu ja hyvinvointi sortuu. Monet ihmiset ovat taloudellisesti tiukilla ja yritykset menevät konkurssiin. Lomautuksia ja epätoivoa. Kaupunkien keskustat ovat aavemaisesti hiljentyneet. Opettajat opettavat kotona ja ovat uuden edessä, kun oppi tulisi saada perille uusin metodein. Koululaiset ja opiskelijat haluavat, janoavat päästä kouluun oikeasti istumaan pulpetin taakse ja nähdä oma opettaja opettamassa luokan edessä.

Koronan ja meidän tulevaisuus mietityttää

Odotamme milloin korona iskee lujempaa Suomeen? Kukaan ei tiedä oikeaa vastausta. Mitä tapahtuu, kun Uudenmaan raja avataan? Löydetäänkö virukselle pysäyttäjä vasta-aine vai jääkö se ihmiskuntaan ainiaaksi? Tuleeko uusi korona-aalto? Milloin näen läheisiäni? Uutiset ovat täynnä koronaa. Analyysejä ja näkökulmia tursuaa joka tuutista. HEI! Pääsiäinen on silti olemassa. Sinulla jolla on lupa olla. Ole.

Henkilökohtaisesti olen nauttinut korona-ajasta. Minulla ei ole ollut ongelmia miten kuluttaa aikaani. Päinvastoin. Olen inspiroitunut uusista asioista ja yksi suurin syy on, että asioiden oppimiseen ja toteuttamiseen ei ole takarajaa. Voin perehtyä asioihin rauhassa, joihin minulla ei ole aiemmin ollut aikaa ja kiinnostus vähäistä kiireen takia. Nyt voin tehdä muitakin asioita kuin perusjutut. Voin elävöittää monintavoin elämääni. Pysähtyä ja kuinka kliseistä se onkin ”carpe diem”.

Uutta musiikkia uusin opein

Pohdiskelua olen syventänyt. Luen jonkun artikkelin, niin saatan viihtyä sen seurassa paljon pidempään kuin normaali arkikiireiden aikakautena. Lisäksi pohdiskelu ja ajatusten vapauttaminen ruokkii taiteilijasielu Mikkosta. Mielentilani on kuin taiteellisen tantereen aarrearkku ja sateenkaareen pää. Tällä viikolla synnytin uusia lyriikoita, sanoitin ja sävelsin. Yömyöhäällä, aamulla, päivällä tai illalla. Ajalla ei ollut väliä. Sanat ja sävelet ryöppysivät ulos ja tahtoivat muodostua uudeksi kokonaiseksi kappaleeksi. Ennen koronaa otin puhelimen esiin ja soitin kappaleaihion sinne, mutta nyt korona-ajan ansiosta ehdin perehtyä kotistudion saloihin ja oppia uuden käytännön miten vien kappaleitani eteenpäin ja toteutan itseäni paremmin musiikillisesti. Toki uusia kappaleita on syntynyt tänä vuonna ennen koronaakin.

Kotistudion kokoaminen on pitkällinen projekti, ja sen oppiminen on ikuista. Aina voi tehdä paremmin ja nopeammin, mutta sekään ei ole pääasia, vaan mielen tasapaino, rauha ja itsensä kehittäminen. Kun saan uudella monipuolisemmalla tavalla purettua itsestäni ulos säveliä, niin se tuo hyvinvointia ja lisää positiivisuutta. Voin bändikavereille ja läheisille ihmisille esitellä kappaleen ydinajatuksen selkeämmin. Vau -efekti on syntynyt uuden oppimisesta.

Pysytään terveinä, pidetään pää pinnalla!

Axxu

Ensimmäinen nettisreamkeikka Facebookissa 11.4.2020. Klikkaamalla kuvaa pääset streamiin.