#metoo ravistuttaa koiran elämää?

1
Mä elän niin vaistojen varassa. Jihuu!

#metoo ravistuttaa koirani elämää?

Oltiin koirani kanssa talon alaovella aamukävelyn jälkeen. Taas koiralla oli hilpeä olo, kun oli nähnyt kavereita ja saanut tarpeensa tehtyä huolimatta kirpeästä pakkasesta.

Hissistä tuli talon siivooja, joka sanoi ystävällisesti, että tulkaahan vaan ja avasi hissin oven kääntyen meihin selin, pitäen hissin ovea auki kädessään siivoustarvikkeita. Astelimme hissiä kohden ja eiköhän koiran pidä nuuhkaista siivoojan takapuolta, puolet kuonosta häviää näkyvistä siivoojan paidan helman alle, paidan, joka ulottuu takamuksen päälle. Tempaisen hihnasta nopeasti ja koira jatkaa matkaa hissiin. Sanon kiitos ja painan nappulaa. Matkamme jatkuu ylös kotiin niin kuin mitään ei olisi tapahtunut paitsi tuo sadasosan mittainen nuuhkaisu tallentuu verkkokalvoilleni. Ai että kun hävettää, mutta minkä enää voit.

Tapahtunutta ei saa kelattua takaisin

Tilannetta on mahdoton alkaa selittelemään. Ei ole paluuta. Siivooja ei ehkä huomannut tai tuntenut mitään. Tilanne tuli ja oli hetkessä ohi. Se oli kuin jääkiekon maalipaikka. Sitä samaa kohtausta et saa takaisin. Se tapahtui mikä tapahtui. Häpeä korostuisi, jos alkaisin etsimään siivoojaa. Soittaisin hänen esimiehelle, joka varmaan kysyisi, että miksi haluat tavoitella asianomaista henkilöä ja onko siivous jotenkin epäonnistunut. Selittäisin että ei kun koira teki pienen tempun. Ai koira on tehnyt tarpeet käytävälle? kysyisi pomo. Ei, vastaisin, se nuuhkaisi teidän siivoojaa. No ei se ole vaarallista. Se nuuhkaisi teidän siivoojaa ehkä pyllystä. Aijaa. No me aletaan selvittään asiaa kuka siivooja oli vuorossa ja otamme asian esille aamupalaverissa huomenna kaikkien siivoojien kesken. No hyvä. Voitteko sitten ystävällisesti välittää terveiset, että anteeksi. Kyllä ja kiitos soitosta. Meihin voi ottaa yhteyttä pienimmistäkin asioista. Me huolehdimme omasta hygieniasta ja asiakkaiden hygieniasta parhaalla mahdollisella tavalla. Näkemiin.

Kuka sinun elokuvaasi ohjaa?

Hän on uskollinen kiva kaveri, mahdottoman utelias ja nopea liikkeissään.

En lähde asiaa viemään eteenpäin.  Siivooja parka ei varmaan koskaan avaisi kenellekään hissin ovea. Ei ikinä. Koiran kuonon hajuaisti on tarkka, vaistonvarainen ja eläin toimii ja elää sen johdattelemana. Koirat ovat sellaisia. Tuskin kukaan jaksaa muistaa minuuttia enempää. Lapsetkin tekee kaikkea hölmöä eikä siitä kukaan pahennu, kun ne ovat lapsia, mutta meiltä aikuisilta sivistyneessä yhteiskunnassa kasvaneilta ihmisiltä odotetaan hyvää käyttäytymistä. Meillä ovat ajatukset, jotka ohjaavat meidän tekoja. Kaikkia mielitekoja mitkä ajatuksissa jylläävät ei pidä mennä tekemään. Ne kannattaa purkaa vaikka raikkaassa pakkassäässä hiihtämällä tai kuntosalilla.

 

AXXU

1 KOMMENTTI

  1. Koirat nuuhkii toistensa ja ihmisten jalkoväliä, saavat eniten tietoa. Mutta toki käytävälläkin koira on niin lyhyellä ettei muita pääse nuuhkimaan. Terveisin koiran emäntä.