Yrittäjien toimeentulo ja ihmisten työpaikat on turvattava

2

Elämämme muuttui kerralla, kun koronavirusepidemia saavutti myös Suomen.
Käytännössä koko maailmasta on tullut nopeasti yhden agendan maailma. Miten selviämme koronaviruksesta? Kysymys koskettaa meitä jokaista, mietimmepä sitä itsemme, läheistemme, työpaikkamme tai oman yrityksemme kannalta. Tämä kriisi on ennennäkemätön ja sen kestostakaan ei ole kuin erityyppisiä arvailuja. Voi vain toivoa, että toimiva rokotus saadaan pian käyttöön ja pystymme tulevaisuudessa varautumaan oman terveytemme suojelemiseen muutoinkin kuin eristäytymällä.

Olen todella huolissani alueemme yrityksistä. Näyttää siltä, että konkurssiaalto uhkaa, ellei löydetä keinoja akuutin kassakriisin hoitamiseen ja siitä sillan rakentamiseen kriisin yli. On selvää, että tällä hetkellä tehty paketti ei riitä yritysten pelastamiseksi. Hallitus on luvannut lisää tukea ja nyt pitää toivoa, että avut ovat sellaisia, että ne koskettavat myös yksinyrittäjiä, pieniä työllistäjiä siinä missä suurempiakin yrityksiä. Kauppakamarin tekemän selvityksen mukaan kolmasosa yrityksistä pelkää, että yritys voi mennä konkurssiin. Yleensä yrittäjät eivät helposti kerro konkurssin olevan vaihtoehto. Näillä luvuilla tämä tarkoittaisi Pohjos-Pohjanmaalla noin 5000 konkurssia!!! Kestämätön tilanne yrittäjillemme samoin kuin alueellemme, palveluillemme. Tästä seuraisi myös järkyttävä massatyöttömyys. Yrittäjien viesti on selvä, tästä ei selviä yksin ilman apua.

Suomalaiset ovat sisukasta kansaa ja periksi emme helposti anna. Yhteisöllisyys ja yhteinen huoli ovat myös yhdistävä tekijä. Meillä jokaisella onkin mahdollisuus tehdä arjessamme viisaita ja harkittuja päätöksiä, joilla rakennamme tulevaisuutta myös virusepidemian jälkeen. Yhteen hiileen on puhallettava. Uskon, että sen ymmärtävät kaikki.

Helppo ja korvaamaton tapa auttaa on suosia suomalaisia ja erityisesti paikallisia ja pieniä yrityksiä. Ohjaamalla ostoksiasi pienyrittäjälle olet osaltasi säilyttämässä kotimaan työpaikkoja. Samalla varmistat, että pienyrittäjän perheellä on mahdollisuus selviytyä tässä rajussa muutoksessa.
Jos kauppaan arveluttaakin mennä, niin alueemme yrityksiltä löytyy myös paljon verkkokauppoja ja yritykset ovat myös kehittäneet uusia toimintoja palvella asiakkaita näissä poikkeusoloissa. Laitoimme esimerkiksi meidän Pohjois-Pohjanmaan Yrittäjien facebook sivuille viestiketjun, jossa yrittäjät voivat tuoda omia palveluitaan esille. Ketju on pitkä ja ihania palveluita löytyy pilvin pimein.

Yrittäjäjärjestö tekee nyt kaikkensa auttaakseen yrittäjiä. Apumme tarkoittaa tällä hetkellä aktiivista neuvontaa ja tiedon välittämistä monin eri tavoin. Lisäksi kokoamme alueellista tukiryhmää yrittäjien tueksi. Vaikuttaminen on luonnollisesti suuressa roolissa, kuten sanottu nykyiset tukitoimenpiteet hallituksen puolesta eivät vielä riitä. Viestimme on että yrittäjää ei jätetä yksin!
Yrittäjien kannattaa tutustua koko ajan päivittyvään sivustoomme https://www.yrittajat.fi/korona ja koska toimintaamme olennaisena osana kuuluvat tilaisuudet ja tapaamiset on nyt peruttu, niin fb:ssä löytyy yrittäjille ihan oma kohtaamispaikka Yrittäjät #ostapieneltä. Siellä saa lakimiesavun ja psykoterapeutin lisäksi hyvää vertaistukea.

Voimia meille kaikille. Tämä on taistelu, jonka voitamme yhdessä!

2 KOMMENTTIA

  1. Entäs meidän työttömien, meidänkin on elettävä.. mm. itse olen ollut vuosia kuntouttavassa työtoiminnassa.. pahalta tuntuu kun saimme kuulla että valtio on käskenyt laittaa työpajat kiinni.. menetämme sen seurauksena sen 9 euron korvauksen per työtoimintapäivä.. se tuntuu pieni tuloisesta pahalta, kun ei pääse työtoimintaan..

  2. Sanna neitokainen laittaa ulkonaliikkumis kiellon, niin voidaankin jäädä loputkin kotiin ja odottelemaan valoa.
    Sitä ei näy nykyiseen hallituksen yrittäjä ystävällisestä puuhastelusta edes rivien välistä.
    Toivottavasti vara eläke kassa on kunnossa, itse kelläkin.

JÄTÄ VASTAUS

Kommentointi edellyttää, että JavaScriptin suoritus selaimessa on sallittu.