Huomenna on suuri päivä, sillä rakkaan itsenäisen Suomemme sadas juhlavuosi huipentuu suurenmoisiin syntymäpäiväpippaloihin. Pidän itseäni lopulta melko isänmaallisena ihmisenä, sillä rakastan monia asioita kulttuurissamme, luonnossamme ja tulevan opettajan roolissa luontaisesti kielessämme. Nyt en kuitenkaan viitsi ryhtyä sentimentaalisen paatoksen tuottamiseen, vaan sen sijaan alla on Suomi 100-itsenäisyyspäivän bingo: aina, kun jokin kohta täyttyy, tulee kiljaista kovaan ääneen ”aika velikultia!” Suotavaa on myös oman pienen Suomen lipun askartelu, jotta sitä voi villisti heiluttaa kohtien välissä. Bingon saa myös näppärästi muutettua juomapeliksi, ja entistä isänmaallisemman tunnelman saa, kun hankkii juhlapäivän juomiksi Karjalan 100-packin ja pelaa bingoa kalsarisillaan omalla kotisohvalla. Muista vielä vetää päähäsi karvalakki mielensäpahoittajan tapaan ja pitää muihin sohvalla istujiin reipas puolen metrin väli.

  1. Suomi 100 mainitaan missä tahansa yhteydessä.
  2. Joku vauhkoaa sosiaalisessa mediassa, kuinka linnanjuhlat ovat elitisteille tarkoitettu pröystäilyjuhla.
  3. Joku vauhkoaa sosiaalisessa mediassa, kuinka linnaan on kutsuttu ainoastaan turhia julkkiksia ja samoilla meriiteillä hän olisi itse oikeutettu kutsuun.
  4. Finlandia-hymni.
  5. Jenni Haukion raskaustyyliä päivitellään.
  6. Joku ottaa kantaa äärioikeiston ja torialpakoiden väliseen kiistaan.
  7. ”Karjala takaisin vaikka tuoppi kerrallaan”, ”hakkaa päälle pohjan poika”, ”torilla tavataan” tai muu perinteinen Suomi-idiomi kuuluu kenen tahansa suusta.
  8. Kekkosen aikaa muistellaan lämmöllä.
  9. Kassahihnalive mainitaan.
  10. Kassahihnalla menee sirkkaleipä.

Mitä parahinta itsenäisyyspäivää satavuotiaalle Suomelle. Pysy jatkossakin maana, jossa on maailman paras koulutus ja niin kylmät talvet, perskannikoita jäätää vielä juhannuksenakin ilman välihousuja.

JAA